15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ..

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Tην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος Σταθμών Αυτόματης Διάθεσης Ποδηλάτων,

αποτελούμενο από 70 ειδικά σχεδιασμένα ποδήλατα (εξήντα (60) εν δράσει και δέκα (10) εφεδρικά) και 4 ειδικούς Σταθμούς διάθεσης ποδηλάτων, εγκατεστημένους σε επιλεγμένα σημεία εντός της Παλιάς Πόλης των Χανίων, προωθεί ο Δήμος Χανίων, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013″ από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και εθνικούς πόρους, Ε.Σ.Π.Α., με προϋπολογισμό σύμβασης υλοποίησης 160.106,64 € με Φ.Π.Α.

Για τη σημασία και τη συμβολή του έργου στη συνολική προσπάθεια, που καταβάλλει η δημοτική αρχή των Χανίων για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, τη μείωση των ρύπων εντός της πόλης, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τρίτη 15/7/2014, στην Αίθουσα Τύπου του Δημοτικού Καταστήματος Χανίων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ξεκίνημα για τον Δήμο μας, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης των Χανίων να χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ποδήλατα για τις διαδρομές τους, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους και αποφεύγοντας τη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, ευχαριστώντας, παράλληλα, το προσωπικό της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Χανίων για τη συμβολή του στην προώθηση του έργου.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων γνωστοποίησε τις περιοχές, που θα γίνει η εγκατάσταση των τεσσάρων (4) σταθμών με τα ποδήλατα, οι οποίες είναι οι εξής:

  •    Σταθμός 1: Πλατεία Ταλώ – 10 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων
  •    Σταθμός 2: Πλατεία Κατεχάκη –15 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων
  •    Σταθμός 3: Πλατεία Δευκαλίωνος (Πύλη της Άμμου-Παρκινγκ) – 22 θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων
  •    Σταθμός 4: Πλατεία Ταξ. Μαρκοπούλου –23 θέσεις ποδηλάτων

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

  1.    Ο χρήστης πηγαίνει σε έναν σταθμό και χρησιμοποιώντας την ειδική μαγνητική κάρτα ή εισάγοντας τον προσωπικό του κωδικό μέσω του τερματικού ενοικίασης, επιλέγει μία κλειδαριά η οποία διαθέτει ποδήλατο.
  2.    Ο βιομηχανικός υπολογιστής του σταθμού επικοινωνεί μέσω GPRS με το κέντρο ελέγχου όπου βρίσκεται εγκατεστημένο το λογισμικό διαχείρισης του συστήματος και αφού πιστοποιήσει επιτυχώς τον χρήστη, ξεκλειδώνει αυτόματα την ηλεκτρομηχανική κλειδαριά χωρίς να απαιτείται η χρήση κλειδιού από τον πολίτη.
  3.    Ο χρήστης παραλαμβάνει το ποδήλατο και αναχωρεί.
  4.    Για να τερματιστεί ο χρόνος ενοικίασης, ο πολίτης επιστρέφει σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην πόλη και κλειδώνει το ποδήλατο σε μία από τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης. Ο βιομηχανικός υπολογιστής του σταθμού επικοινωνεί αυτόματα με το λογισμικό κέντρου ελέγχου, προκειμένου να τερματίσει τη χρέωση και ταυτόχρονα η κλειδαριά διαβάζει το RFID chip του ποδηλάτου ώστε να πιστοποιήσει ότι το ποδήλατο που επέστρεψε ο χρήστης είναι αυτό το οποίο είχε χρησιμοποιήσει.

http://www.e-dimosio.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments