....

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Χιονοπτώσεις από το τέλος της εβδομάδας προέβλεψε ο Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει. Κι αν φλεβίσει κι αν κακιώσει, μες στο χιόνι θα μας χώσει».

«Το Σαββατοκύριακο δείχνει ότι θα λάβει χώρα μια σοβαρή αλλαγή του καιρού, σε χειμωνιάτικο στιλ, με παγερούς βοριάδες έως και 9 Μποφόρ, χιονοπτώσεις στα βόρεια -αρχικά- της χώρας και μέσα στο Σάββατο προς την Κυριακή προβλέπεται τα χιόνια να κατέβουν προς την Αττική», ανέφερε.

Ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από την Παρασκευή

Διευκρίνισε ότι ο καιρός στη χώρα «θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά από την Παρασκευή, δεν αλλάξει ξαφνικά. Αλλά, το Σάββατο μια ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη θα περάσει τα σύνορά μας και θα φτάσει στη Βόρεια Ελλάδα. Ίσως και στη Θεσσαλονίκη να χιονίσει. Και το βράδυ του Σαββάτου το χιόνι θα φτάσει μέχρι την Πελοπόννησο. Θα είναι εντυπωσιακή η αλλαγή, κυρίως από πλευράς θερμοκρασίας».

Πάντως, τόνισε ότι μέχρι την Παρασκευή η λιακάδα μαζί με εξασθενημένους ανέμους θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, με τον υδράργυρο να… φλερτάρει μέχρι και τους 17 ίσως και 18 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Σχόλια - Facebook Comments