....

ΕΡΙΞΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ [VIDEO PHOTOS]

Ο Κυριάκος το λοιπόν τσιμεντώνει την Ακρόπολη. Γιατί; Ετσι, από βίτσιο. Διότι γεννήθηκε για την καταστροφή, διότι (αντί για φωτιά) βρέχει μπετόν στην στράτα του. Κι επειδή μετά τα μπετά στις οικοδομές ακολουθούν άλλες ειδικότητες, λίαν συντόμως θα εμφανιστούν οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι σοβατζήδες (για χοντρό και ψιλό), οι αλουμινάδες και οι πλακάδες. Ανεπιβεβαίωτες (αλλά εξαιρετικά επίφοβες) πληροφορίες επιμένουν ότι θα βάλουν σοβατεπιά στην βάση του Παρθενώνα, γύψινα γύρω-γύρω από τις Καρυάτιδες, κουφώματα με διπλά τζάμια και σίτες στα Προπύλαια και ότι θα στρώσουν με γυαλιστερό χρυσαφί πλακάκι το πάτωμα του ναού της Απτέρου Νίκης.
Είναι για όλα ικανός. Αφού έχει καταφέρει να συνδυάσει σε εφαρμοσμένη πολιτική δυο πλήρως ασυμβίβαστα δόγματα όπως της Ακροδεξιάς και του Νεοφιλελευθερισμού, θα κωλώσει τώρα σε πιο επουσιώδη πράγματα; Όπως για παράδειγμα, να ανεβάσει πενήντα θηριώδεις μπετονιέρες πάνω στην Ακρόπολη και να την τσιμεντώσει ως επάνω και να την κάνει σαν σκεπαστό γερμανικό πολυβολείο της Κατοχής; (Η σωστή λέξη είναι «τσιμεντάρει», αλλά αφού όλες οι αναρτήσεις επιμένουν ότι ο Μητσοτάκης «τσιμεντώνει» την Ακρόπολη, υιοθετώ την ορολογία τους για να προχωρήσει η συζήτηση.)
 
 Τι λέει ο Μανόλης Κορρές για το τσιμέντο στην Ακρόπολη
Θα μου πείτε τώρα ότι το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά η Μενδώνη απάντησαν διεξοδικά για το τι συμβαίνει πάνω στον Ιερό Βράχο. Αλλά οι απαντήσεις των ακροδεξιο-νεοφιλελεύθερων δεν έχουν την παραμικρή αξία. Δίδονται μόνο και μόνο για να καλύψουν τα αίσχη και τις ντροπές τους. Οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν. Έβγαλε βέβαια ανακοίνωση και ο Μανόλης Κορρές, ο κατ’ εξοχήν γνώστης και προστάτης της Ακρόπολης από το ’70. Στην οποία εξηγεί ότι δεν υπάρχει «τσιμέντωμα», ότι η παρέμβαση αυτή ήταν δική του πρόταση, ότι κινείται ακριβώς στα χνάρια της αρχαίας κατασκευής και ότι οι εργασίες αυτές έχουν την πλήρη έγκριση του ΚΑΣ διότι προστατεύουν τον χώρο και υποβοηθούν τους επισκέπτες. Ε και; Ας τα λέει ο Κορρές. Στο κάτω-κάτω τι είναι ο Κορρές; Ένας Τσιόδρας της αρχαιολογίας. Ο οποίος (Τσιόδρας) πουλά δήθεν επιστήμη για να κάνει πλάτες στον Μητσοτάκη. Το ίδιο κάνει κι ο Κορρές. Αμ τα μέλη του ΚΑΣ, τι είναι δηλαδή; Ο αντίστοιχος Γώγος, Μαγιορκίνης, Κοτανίδου και Μόσιαλος της αρχαιολογίας. Κι όπως εκείνοι οι γιατροί κάνουν διπλή διατεταγμένη υπηρεσία για τον κορονοϊό (προωθούν παγκοσμίως τα τσιπάκια του Μπιλ Γκέιτς και τοπικά δίνουν πόντους στον Κυριάκο), έτσι και τα μέλη του ΚΑΣ γνωμοδοτούν για να γίνει η Ακρόπολη τσιμεντένιο και χρυσοποίκιλτο Μέγαρο Τραμπ για το βίτσιο του Μητσοτάκη. Μόνο οι «ευαίσθητοι πολίτες» ξέρουν για την Ακρόπολη, όπως μόνο ο Πετράκος ξέρει για την (δήθεν) πανδημία. Α, και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά…

 

Πηγή: Protagon.gr

<--break->

 
 

«Λογικά θα βάλουν και κουφώματα στον Παρθενώνα»: Χαμός στο Twitter με το τσιμέντο που έριξαν στην Ακρόπολη για τα ΑμεΑ (pics)

Ρίχνουν τσιμέντο στην Ακρόπολη
 

Ένας χαμός γίνεται τις τελευταίες ώρες στο Twitter, καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από το... τσιμέντωμα της Ακρόπολης, στο πλαίσιο των έργων για την πρόσβαση στον Ιερό Βράχο των ατόμων με δυσκολία στην κίνηση.

 
 

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εργασίες στην Ακρόπολη, στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση Διαδρομών στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης για άτομα με δυσκολία στην κίνηση», όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόκειται για έργο, βέβαια, για το οποίο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) είχε γνωμοδοτήσει ομόφωνα θετικά τον περασμένο Μάιο, οι πρώτες εικόνες, ωστόσο, που κυκλοφορούν και δείχνουν να έχει πέσει τσιμέντο σε αρκετά σημεία του αρχαιολογικού χώρου, αν μη τι άλλο, ξενίζουν...

Στο Twitter, ιδιαίτερα, γίνεται ένας χαμός, με πολλούς να τα βάζουν με το υπουργείο και την κυβέρνηση και άλλους να γράφουν πως έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο για τα ΑμεΑ, η πρόσβαση των οποίων στον Ιερό Βράχο είναι πολύ δύσκολη.

Βάλανε τσιμέντο στην Ακρόπολη για να μη λερώνουν στα χώματα οι τουρίστες το δίχαλο με την κάλτσα

— Ενεργειοφάγα (@energeiofaga) October 30, 2020

Το τσιμέντο στην Ακρόπολη θα μετρηθεί κι αυτό στις καταστροφές του 2020

— Alex Woo (@axlg) October 30, 2020

Τσιμεντο λεει στην Ακροπολη. Λογικα θα βαλουν και κουφωματα στον Παρθενωνα με το εξοικονομω ναπουμε

— ₯ DenAntexWallo (@Lampatzampa) October 30, 2020

Τσιμέντο η Μενδώνη στην Ακρόπολη. Η επιτομή της μπουρτζοβλαχιας του έλληνα του 2000 που αντί για πέτρα έριχνε τσιμέντο και ήταν και πολύ μπροστά. Ντροπή και αίσχος. #ακροπολη

— Μίτζο (@Kassi_Per) October 30, 2020

Δεν αφήνουν ούτε ένα κουβά τσιμέντο σε παραλία για βάση ομπρέλας και ρίχνουν τσιμέντογωνιες και πλάκα στην Ακρόπολη. Ο μεγάλος περίπατος συνεχίζεται#Παρθενωνα pic.twitter.com/MaSqs9EmDa

— Σοφισtissues (@KostasZark) October 30, 2020

Μήπως έστρωσαν τσιμέντο τον δρόμο προς Ακρόπολη για τον Ρουβά με τη mercedes;

— momus (@momus_monologue) October 30, 2020

Το τσιμεντο στην ακροπολη θα κοστισε κανα 600αρι εκατομμυρια λογικα

— ΚΟΜΨΟΣ Ανθελληνας του Εξωτερικου (@fiznas) October 30, 2020

Δλδ για να καταλάβω αν ο ρουβικωνας πετάξει μπογιές στην βουλή είναι κακούργημα γιατί είναι ζημιές σε ιστορικό μνημείο αλλά αν ρίξει η κυβέρνηση κάτι τόνους τσιμέντο στην Ακρόπολη είναι ανάπτυξη?
Καλά το έχω καταλάβει?

— joe dalton (@joe_dalton1936) October 30, 2020

Εντάξει, μπορεί να σας σοκάρει το τσιμέντο στην Ακρόπολη αλλά κάντε λίγο υπομονή. Μόλις μπουν οι ζαρντινιέρες και τα παγκάκια πάνω στο τσιμέντο, θα είναι πολύ όμορφα.

— πιτσιρίκος (@pitsirikos) October 30, 2020

Και για να εχουμε το καλο ερωτημα, το τσιμεντο στην Ακροπολη δεν ειναι βεβηλωση μνημειου;

— Dina (@2rganid_eht) October 30, 2020

Η ακρόπολη;
Τσιμέντο να γίνει pic.twitter.com/7gHq2AuMoq

— Prokopis Anastasiou (@Prokanas) October 30, 2020

Εδώ που τα λέμε, λίγο τσιμέντο το ήθελε η Ακρόπολη. Για να σπάει κάπως η μαρμαρίλα.

— πιτσιρίκος (@pitsirikos) October 30, 2020

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που βγήκαν για να γκρινιάξουν για το τσιμέντο, πιθανώς να μην έχουν ανέβει ποτέ στην Ακρόπολη.

— I am not a number (@oMesosOros) October 30, 2020

Δεν ειρωνεύομαι τα άτομα με δυσκολία στην κίνηση προφανώς. Ειρωνεύομαι το ότι δε χρειαζόταν autostrada για κανένα λόγο εκεί πάνω. Όσο του κόβει του καθένα, δεν πειράζει

— Anergoes Wild (@ax_aristos) October 30, 2020

-Ικτίνε τι μάρκα να είναι το τσιμέντο;
-Ηρακλής
#Ακροπολη

— De Kounel (@Drakounel) October 30, 2020

 
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments