....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών και την καταστολή σε βάρος των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών καταγγέλλει με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Με βία και καταστολή αντιμετώπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις δίκαιες κινητοποιήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται για το απαράδεκτο νομοσχέδιό της για το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών). Στο όνομα των ελάχιστων θέσεων μόνιμης δουλειάς που εξαγγέλλονται στην πραγματικότητα δρομολογούνται μαζικές απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μονιμοποιούνται τα χιλιάδες κενά στα σχολεία που υποβαθμίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Με τα «νέα κριτήρια» απαξιώνονται τα χρόνια προϋπηρεσίας όσων αναπληρωτών τα προηγούμενα χρόνια περιπλανιόνταν πληρώνοντας από την τσέπη τους από πόλη σε πόλη, ενώ αναπληρωτές και μόνιμοι οδηγούνται σε ένα αέναο κυνήγι δεξιοτήτων-το πτυχίο παύει να είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για εργασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ)  και εφαρμόζοντας τη στρατηγική της ΕΕ διαιωνίζει την απαράδεκτη πρακτική των συμβασιούχων εργαζομένων με διαλυμένα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

- Πώς τοποθετείται στο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, να καλυφθούν όλα τα κενά και να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με μόνιμους διορισμούς;

 - Αναγνωρίζει την ανάγκη και το δικαίωμα για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών-συμβασιούχων εκπαιδευτικών;».

17/01/2019                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments