......

ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΛ. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ - ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ

 

 

Ερώτηση κατέθεσαν η Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Τομεάρχης, Σταύρος Αραχωβίτης με την συνυπογραφή 37 ακόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητώντας την άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος για τα Σχέδια Βελτίωσης και την ένταξη σε αυτά και των επιλαχόντων αγροτών που αποκλείστηκαν άδικα, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους όρους της προκήρυξης.

Έτσι, ζητείται από τον Υπουργό να λάβει άμεσες αποφάσεις και να αποκαταστήσει την αδικία για να επιλύσει αυτό το μείζον ζήτημα που στις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, δημιουργεί στον αγροτικό κόσμο επιπρόσθετα προβλήματα και τους αποτρέπει από το να επενδύσουν στον τόπο τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αγροτικής υπαίθρου.

Το ζήτημα αυτό μπορεί να επιλυθεί άμεσα με πολιτική βούληση, όπως έγινε για παράδειγμα το 2018, όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του ΠΑΑ με το μέτρο «Εγκατάστασης νέων αγροτών», αύξησε τα κονδύλια και έτσι κατάφεραν να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες αγρότες.


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments