....

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

    

Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Πέλλας στο ξεκίνημα της νέας καλλιεργητικής χρονιάς βρίσκονται σε απόγνωση μετά τις μεγάλες ζημιές από παγετό στην αναμενόμενη παραγωγή τους σε οπωροφόρα δένδρα (Ροδάκινα, Βερίκοκα, Μήλα).

Αιτία οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα ξημερώματα του Σαββάτου 26/3 καθώς και το βράδυ της Δευτέρας 28/3, που έπεσαν μέχρι και τους (-) 4 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της  Π.Ε. Πέλλας, βρήκαν τα οπωροφόρα δένδρα στο πολύ ευαίσθητο στάδιο του “δεσίματος του καρπιδίου” μιας και φέτος υπάρχει πρωιμότητα παραγωγής κατά 15-20 μέρες.

Οι δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας βρίσκονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται κάθε χρόνο στις σοδειές τους, χωρίς την πλήρη κάλυψη τους από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους.

Τη στιγμή μάλιστα, που το εισόδημα τους συνέχεια μειώνεται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιαγροτικών πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και τα μέτρα “φοροληστείας” που προβλέπονται στα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου .

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:

  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις ζημιές στα οπωροφόρα (Ροδάκινα, Βερίκοκα, Μήλα) της Π.Ε. Πέλλας με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού;
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν αφού το εισόδημα τους συνεχώς μειώνεται και δυσκολεύονται να συνεχίσουν την αγροτική δραστηριότητα;

 

 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

 

Σάκης Βαρδαλής

 

Γιάννης Δελής 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments