....

EΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Τρεις αριστούχοι μαθητές, αν και πέρασαν σε κορυφαία τμήματα της Ελλάδας, έγιναν δεκτοί με πλήρη υποτροφία από αμερικανικά πανεπιστήμια

Βαλίτσες για την άλλη άκρη του Ατλαντικού ετοιμάζουν τρεις αριστούχοι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι αν και κατάφεραν να περάσουν σε κορυφαίες σχολές των ελληνικών ΑΕΙ, θα κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο από τα... 18 καθώς αποδέχτηκαν τις πλήρεις υποτροφίες πανεπιστημίων των ΗΠΑ που τους προσφέρθηκαν.

Πρόκειται για την πρωταθλήτρια τένις Ιωάννα Γιαννακού η οποία πέρασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ και έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Grinnell College των ΗΠΑ για Engineering, τον Πέτρο Μπασάκη ο οποίος μπήκε στο  τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία στο αμερικάνικο κολλέγιο Davidson College και τον Γιώργο Αξαρλή, ο οποίος πέρασε Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώ έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία για να σπουδάσει Οικονομικά στο Pomona College των ΗΠΑ.

Η οργάνωση των αμερικανικών πανεπιστημίων, η ευελιξία των ακαδημαϊκών προγραμμάτων που προσφέρουν, οι αυξημένες χρηματοδοτήσεις για έρευνα και η δυνατότητα παρακολούθησης ποικίλων δραστηριοτήτων που δε συνδέονται κατ΄ ανάγκη με το αντικείμενο των σπουδών τους έγειραν μεταξύ άλλων την πλάστιγγα υπέρ των ξένων πανεπιστημίων. Ωστόσο, και οι τρεις αριστούχοι, αν και κουνούν μαντήλι εντούτοις δεν κλείνουν οριστικά την πόρτα για πιθανή επιστροφή τους στο μέλλον στη χώρα.

Η πρωταθλήτρια τένις που θέλει να ασχοληθεί με τη ρομποτική 

Πρωταθλήτρια τένις το 2016 η αριστούχος μαθήτρια του Κολλεγίου Ανατόλια, Ιωάννα Γιαννακού, σταμάτησε την μεγάλη της αγάπη στη Β΄Λυκείου για να προετοιμαστεί για τον επόμενο μεγάλο της στόχο, να μπει στο Πολυτεχνείο. Δύο χρόνια αργότερα οι κόποι της έπιασαν τόπο και η 18χρονη πρωταθλήτρια έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο Grinnell College των ΗΠΑ για Engineering, ενώ πέρασε και μέσω πανελληνίων πιάνοντας 18.225 μόρια στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ. Η 18χρονη, ωστόσο, πρωταθλήτρια είχε πάρει ήδη την απόφασή της από το καλοκαίρι της β΄ Λυκείου, όταν και πρωτοπήγε στην Αμερική παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολείο έξω από τη Βοστώνη, παρατηρώντας ιδίοις όμμασι τόσο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας αλλά και την ακαδημαϊκή ζωή εκεί. Έκτοτε η ιδέα της Αμερικής στριφογύριζε στο μυαλό της

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments