....

ΈΣΠΕΙΡΑΝ... ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ, ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Δεν κοπάζει η οργή μετά τις αποκαλύψεις για τις επιλογές ασθενών covid από τις ιδιωτικές κλινικές. Εσωτερικά πυρά από Καιρίδη, βέλη από την ΠΟΕΔΗΝ.

Σε κατάσταση ασφυξίας παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την επέλαση της Όμικρον, την ώρα που κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας παραμένουν στα σκοινιά από τις αποκαλύψεις για τα προκλητικά προνόμια προς τους κλινικάρχες.

Μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να επιχείρησε χθες πανικόβλητος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ωστόσο οι αντιδράσεις για την εγκύκλιο που δίνει δικαίωμα στις ιδιωτικές κλινικές να διαλέγουν ασθενείς δεν κοπάζουν.

Εφημερία – εφιάλτης στο Αττικό

Όλα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, τα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν να δουλεύουν «στα κόκκινα» με χαρακτηριστική τη χθεσινή εφημερία στο Αττικό.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο μόνο χθες έγιναν 213 εισαγωγές εκ των οποίων οι 71 ήταν ασθενείς με κορονοϊό. Στο νοσοκομείο αναπτύχθηκαν 101 ράντζα, ενώ συνολικά νοσηλεύονται 166 ασθενείς με Covid-19.

«Δέκα ασθενείς με κορονοϊό που εισήχθησαν  βρίσκονται ακόμη στα ΤΕΠ δεν υπάρχει κρεβάτι κενό» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για να τονίσει με νόημα «που είναι αλήθεια ο ιδιωτικός τομέας; Έγιναν 310 προσελεύσεις περιστατικών κορονοϊού. Σακούλες έξω από τα εργαστήρια γεμάτες με δείγματα για μοριακό τεστ κορονοϊού. Που είναι η πρωτοβάθμια; Ασθενείς στα ΤΕΠ με κορονοϊό που εισήχθησαν και δεν υπάρχει κρεβάτι να νοσηλευτούν. Τραγικές καταστάσεις».

Στο νοσοκομείο πραγματοποίησαν επίσκεψη χθες το βράδυ η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη και ο τομεάρχης Υγείας  Α. Ξανθός.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την επιλογή και για την ανοχή που έχει δείξει στην υποτιθέμενη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος όμως επιλέγει τα περιστατικά με βάση τη βαρύτητά τους», τόνισε αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Ξανθός και συμπλήρωσε ότι το σύστημα υγείας είναι σε πορεία λειτουργικής κατάρρευσης καθώς δεν υπήρξε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το οποίο θα μετατοπίζεται ένα μέρος από το βάρος της φροντίδας  covid και στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

«Δεν δικαιολογείται μετά από δύο χρόνια η χώρα να μην διαθέτει ένα σχέδιο επείγουσας ενίσχυσης του συστήματος υγείας», δήλωσε η Ολγα Γεροβασίλη και τόνισε ότι οι υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία έτσι και στο Αττικό δίνουν μια μάχη με όρους πολεμικής ιατρικής.

Αποδοκιμασία και από Καιρίδη

Τα βέλη, όμως, προς την κυβέρνηση δεν έρχονται μόνο από την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους στον τομέα Υγείας, αλλά και από το εσωτερικό του κόμματος με τον βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη να ζητά από το υπουργείο Υγείας να επιληφθεί της κατάστασης.

«Δεν νοείται επιλογή ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές. Αν γίνεται είναι απολύτως λάθος και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το υπουργείο Υγείας» είπε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η λίστα της ντροπής και η επίμαχη εγκύκλιος

Το ζήτημα ανέδειξε από χθες ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Ξανθός καταγγέλλοντας κυβερνητική κοροϊδία για τις δήθεν 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών και δίνοντας στη δημοσιότητα την εγκύκλιο στην οποία καταγράφεται το δωράκι του υπουργείου προς τους κλινικάρχες.

https://issuu.com/efsyn/docs/_66b65b4151e877

«Το αφήγημα περί δήθεν συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές»

Σχετική καταγγελία είχε κάνει από το βράδυ της Δευτέρας (10/01) ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. 

Ο γνωστός γιατρός μίλησε για επιλογή ασθενών και, αφού ανέφερε το παράδειγμα από τη Νίκαια, υπογράμμισε «ψεύτικο το αφήγημα περί δήθεν συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές. Στην πράξη δεν παίρνουν κανέναν σχεδόν ασθενή προβάλλοντας διάφορα προσχήματα», για να αποκαλύψει, ακόμη, ότι ο Θ. Πλεύρης έχει απαλλάξει αυτή τη στιγμή και τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής χωρίς να έχει δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments