....

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΛΥΕΙ 60.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ «ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ» ΡΟΜΠΟΤ

Σε μια κίνηση οιωνό για το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας η Foxconn, που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακή μεταχείριση του προσωπικού της, ετοιμάζεται να απολύσει τους μισούς εργαζόμενους της (60.000 περίπου) με σκοπό να τους αντικαταστήσει με ρομπότ! Είναι γεγονός άλλωστε πως αρκετοί οικονομολόγοι εδώ και καιρό έχουν προειδοποιήσει για επιπτώσεις της ρομποτικής τεχνολογίας στην αγορά εργασίας. Έκθεση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία Deloitte εκτιμούσε ότι το 35% των θέσεων εργασίας θα κινδυνέψουν τα επόμενα 20 χρόνια.

«Το εργοστάσιο της Foxconn έχει μειώσει τους υπαλλήλους του από τις 110.000 στις 50.000 χάρη στην εισαγωγή τω ρομπότ. Έχει καταφέρει να μειώσει τα εργατικά κόστη» δήλωσε στην εφημερίδα ο Σου Γιουλιάν, εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το γεγονός.

«Εφαρμόζουμε τη ρομποτική μηχανική και άλλες καινοτόμες κατασκευαστικές τεχνολογίες προκειμένου να αντικαταστήσουμε επαναλαμβανόμενες εργασίες που εκτελούνταν προηγουμένως από υπαλλήλους, και, μέσω της εκπαίδευσης, επιτρέπουμε στους υπαλλήλους να εστιάζονται σε στοιχεία υψηλότερης πρόσθετης αξίας στην κατασκευαστική διαδικασία, όπως η έρευνα και ανάπτυξη, ο έλεγχος διαδικασίας και ποιότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments