....

ΕΤΕΠ: ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

 

 

Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

«Η διασφάλιση πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες leasing finance είναι το κλειδί για τις εταιρείες, που εμπλέκονται στην παραγωγή, τον αγροτικό τομέα, τις κατασκευές και άλλους οικονομικούς κλάδους» επισημαίνει η ΕΤΕπ και εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η νέα πρωτοβουλία της ΕΤΕπ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις ανά τη χώρα να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέο, σύγχρονο εξοπλισμό και καλύτερες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αυτό με τη σειρά του θα δώσει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αυξήσουν το τζίρο τους, αλλά και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στο μέλλον, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για τις χορηγήσεις στην Ελλάδα, Τζόναθαν Τέιλορ.

Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προσταθεί στο επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο έχει στηρίξει επενδύσεις στη μεταποίηση, το εμπόριο χονδρικής και λιανικής, τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα.

Οφέλη από την πρωτοβουλία έχουν αποκομίσει επίσης οι κλάδοι αλιείας, εκπαίδευσης, υγείας, μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η συνολική χρηματοδότηση που παρείχε στην Ελλάδα η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο ανήλθε στα 2,5 δισ. ευρώ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments