....

EUROVISION YOUNG MUSICIANS 2014

Με όλα της τα μέσα – τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο – η ΝΕΡΙΤ θα καλύψει με απευθείας

και μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις τους δύο Ημιτελικούς και τον Τελικό του Διαγωνισμού Νέων Μουσικών της EBU Eurovision Young Musicians, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κολωνία από τις 26 έως και τις 31 Μαΐου 2014.

Συγκεκριμένα, μέσα από την υπηρεσία WebTV στην ιστοσελίδα www.nerit.gr, η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει ζωντανά τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Μαΐου στις 15.00 (ώρα Ελλάδας) τους δύο Ημιτελικούς του Διαγωνισμού. Ο Τελικός του Σαββάτου 31 Μαΐου θα μεταδοθεί διαδικτυακά απευθείας στις 21.00 και ραδιοφωνικά από το Τρίτο Πρόγραμμα, ενώ η τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ θα τον μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση την επομένη, Κυριακή 1 Ιουνίου στις 13.00.
Τον σχολιασμό όλων των φάσεων του διαγωνισμού θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας.
Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο 18χρονος διπλωματούχος σολίστ κιθάρας Βασίλης Δίγκος που επελέγη από κριτική επιτροπή κατόπιν ακροάσεων που διεξήχθησαν από τις Διεθνείς Σχέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν ταλαντούχοι νέοι από 14 χώρες - Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία, Μάλτα, Μολδαβία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Σουηδία. Ο Τελικός της Πέμπτης 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Roncalliplatz της Κολωνίας, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό μπροστά από τον μεσαιωνικό καθεδρικό ναό της πόλης. Οι διαγωνιζόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από διακεκριμένους μουσικούς.
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1982 με τη συμμετοχή έξι χωρών και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς κλασικής μουσικής διεθνώς. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό εφαλτήριο για την προώθηση της καριέρας ταλαντούχων μουσικών στην Ευρώπη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εμφανιστούν σε ένα ευρύ τηλεοπτικό κοινό. Με νέα δομή από το 2006, ο διαγωνισμός αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση κλασικής μουσικής της EBU και μεταδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες, σε ένα κοινό που ξεπερνάει τα 2.000.000 τηλεθεατές. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά το 1994 και είχε κερδίσει την πρώτη θέση το 2008 με τον κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένο.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΓΚΟΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Βασίλης Δίγκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 11 χρονών επηρεαζόμενος από την οικογένειά του που ήταν επαγγελματίες μουσικοί. Σπούδασε κλασική κιθάρα και τελειοποίησε την τεχνική του δίπλα στον καθηγητή και πατέρα του Τάσο Δίγκο παίρνοντας πτυχίο με υποτροφία στο Ωδείο Βύρωνα. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με υποτροφία, από όπου πήρε το δίπλωμά του.
Συνεχίζει ανώτατες σπουδές μουσικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Μουσικών  Σπουδών, έχοντας  παράλληλα κερδίσει μια υποτροφία στο ‘’Julliard School’’ στην Αμερική.
Έχει επίσης παρακολουθήσει Master Classes με τους Sergio Assad, Oscar Ghiglia, Carlo Domeniconi, Hubert Kappel, Carlo Marchione, Dejan Ivanovich, Marco Socias, Vladimir Gorbach, Harold Gretton.
Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την Baroque μουσική έχοντας βραβευτεί ειδικά για την ερμηνεία του σε έργα συνθετών εκείνης της εποχής. Από το 2008 που λαμβάνει μέρος σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς έχει κατακτήσει έως τώρα 21 βραβεία, τέσσερα από τα οποία ειδικά για τις ερμηνευτικές και δεξιοτεχνικές του ικανότητες. Από αυτά, τα 8  βραβεία είναι διεθνή. Ένα από τα σημαντικότερα είναι το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ''Andres Segovia'' στην Γερμανία.  
Σε ηλικία 14 ετών έδωσε το πρώτο του επίσημο ρεσιτάλ, προσκεκλημένος ως σολίστ στο διεθνές φεστιβάλ ‘’Porto Heli’’ και έκτοτε συνεχίζει τις συναυλίες του σε διάφορες πόλεις. Ασχολείται με τη σύνθεση γράφοντας μουσική για κιθάρα που περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του.

http://www.radiotvlink.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments