
ΈΒΡΟΣ: ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ, ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΓΚΡΟΜ
Ακροδεξιοί ανάρτησαν βίντεο με κλειδωμένους μετανάστες και πρόσφυγες σε τρέιλερ τζιπ και καλούν σε πογκρόμ - Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, ο ακροδεξιός και ακόμη δύο άτομα που τον συνέδραμαν και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη
Παγανιά στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης να μαζέψει μετανάστες και πρόσφυγες, δημοσιεύοντας μάλιστα μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τη λεία του, «25 κομμάτια», όπως λέει, πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους έχει κλειδώσει στοιβαγμένους στο κλειστό τρέιλερ του οχήματός του.
Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, πρόκειται για επαγγελματία της περιοχής (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται της) ο οποίος παριστάνει το σερίφη, απαγάγοντας και φυλακίζοντας πρόσφυγες και μετανάστες και δημοσιοποιώντας βίντεο με τις παράνομες πράξεις του.
Μάλιστα κατηγορεί τους τυχαίους μετανάστες που απήγαγε ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές και προσπαθεί να πείσει ότι κάνει αστυνομικό έργο. Καλείται η αστυνομία να επιλυφθεί άμεσα της κατάστασης και να απαντήσει ποιος είναι ο ακροδεξιός που την αντικαθιστά.
Στο βίντεο, ακούγεται ο ίδιος σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα βίας να κατηγορεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ότι «θα μας κάψουνε» και να παρακινεί και άλλους σε ρατσιστικό πογκρόμ, καλώντας τους να οργανωθούν και να τον μιμηθούν.
«Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Ανοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Ανοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πούστη, θα μας κάψον αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια τα μπάσταρδα. Εχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Ολο το βουνό έχει γεμίσει γαμώ την τρέλα τους ρε πούστη. Αυτοί είναι ορκισμένοι, άσε, γάμησέ το, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο», ακούγεται να λέει στο ρατσιστικό βίντεο της ντροπής, την ώρα που ζητά από κάποιον να ανοίξει το τρέιλερ για να φανούν τα τρομαγμένα πρόσωπα των φυλακισμένων θυμάτων του.
Σύλληψη τριών ατόμων για την απαγωγή προσφύγων και μεταναστών
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.
Παράλληλα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.


Σχόλια - Facebook Comments