....

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ «ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ» ΤΑ 2.330 ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η θεσμική θωράκιση για τα 2.330 ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εξαιρούνται από το «Υπερταμείο» με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Η θεσμική θωράκιση για τα 2.330 ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εξαιρούνται από το «Υπερταμείο» με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Και σημειώνεται ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία «ταυτοποίησης των ακινήτων της ως άνω απόφασης του υπουργού Οικονομικών για την έκδοση νέων πράξεων εξαιρετέων ακινήτων ανά υπουργείο ή μεμονωμένα, όπου τούτο απαιτείται». 

Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα, πηγές του υπ. Οικονομικών:

«Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με αριθμό Β57 η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τα 2.330 ακίνητα αρμοδιότητας ΥΠΠΟ, με την οποία τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018/19.06.2018 απόφαση που διαλαμβάνει 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των ακινήτων της ως άνω απόφασης του υπουργού Οικονομικών για την έκδοση νέων πράξεων εξαιρετέων ακινήτων ανά υπουργείο ή μεμονωμένα, όπου τούτο απαιτείται».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επίσης στις 21/1, είχε δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που εξουσιοδοτούσε τον υπουργό Οικονομικών να ανακαλέσει την απόφασή του ως προς τη μεταβίβαση των επίμαχων ακινήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.».

Yπ. Πολιτισμού: Έρχεται και επιπλέον νομοθετική ρύθμιση

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, το υπ. Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ήδη ετοιμάσει επιπλέον νομοθετική ρύθμιση για τη διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου προστασίας της κυριότητας μνημείων ανεξαρτήτως χρονολόγησης, αλλά και αποκλειστικών δικαιωμάτων διαχείρισης και διοίκησης για μνημεία και εν γένει ακίνητα αρμοδιότητάς του

 

Ικανοποίηση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την εξαίρεση μεταβίβασης μνημείων στο Υπερταμείο

«Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, απόρροια εν πολλοίς της πολύμηνης και συστηματικής προσπάθειας του Συλλόγου μας και της κινητοποίησης των μελών μας σε όλη τη χώρα»

 

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments