....

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΦ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 

ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

  

Του Δικηγόρου Γιάντσιου Ιωάννη του Νικολάου και της Κυριακούλας, κατοίκου Σερρών, οδός Υψηλάντου 3, τ.κ. 62123 Σέρρες, τηλ 6976639687, ΤΗΛ-FAX. 23210 56263,  mail. giantsios@hotmail.com    

   

ΚΑΤΑ 

Του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Απόστολο, κάτοικο Θεσσαλονίκης, οδός 26ης Οκτωβρίου 64.    

Σέρρες 01-02-2021

................ 

 Όπως σας είναι γνωστό, στις 29 Ιανουαρίου του 2021 στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημόσια, και κατόπιν στα ΜΜΕ, δηλώσατε σχετικά με το πρόγραμμα διέξοδο τα εξής:  

......Όσοι δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΔΙΕΞΟΔΟΣ δεν σημαίνει ότι δεν υπέστησαν ζημιά αλλά όταν τα κονδύλια είναι συγκεκριμένα και μπαίνουν αδιάβλητοι και αυστηροί κανόνες ανταγωνιστικοί είναι προφανές ότι θα ενταχθούν εκείνες οι εταιρείες και επιχειρήσεις που έχουν συγκριτικά την μεγαλύτερη ζημιά. Αυτό και έγινε. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει όλο το επόμενο διάστημα να αναζητά πόρους για να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα όχι μόνο για τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν αλλά και κυρίως για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

«Αυτά ως απάντηση όχι ως προς την εύκολη και στα όρια της ανεμελιάς κρητική αλλά ως απάντηση στην πραγματική αγωνία των συμπολιτών μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» 

Κ. Τζιτζικώστα, επειδή είμαι ένας από τους πρώτους (ίσως και ο πρώτος) που σας ασκώ κριτική (καλοπροαίρετα) σχετικά με το πρόγραμμα διέξοδος από τον Οκτώβριο του 2020 από τότε που αναρτήσατε τις προϋποθέσεις του, επανειλημμένα αρθρογράφησα με στοιχεία που για άλλη μια φορά σας επισυνάπτω: 

 

Το πρόγραμμα Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, είναι αποκλειστικά χρήματα από την Ε.Ε. μέσω ΕΣΠΑ, δίχως ένα ευρώ από το κράτος μας, ούτε της Περιφέρειας!  Δηλαδή, Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η  μη επιστρεπτέα επιχορήγηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019, με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000€ και μέγιστο τα 50.000€. σε εμάς, ενώ στην Αττική έως 40.000 ευρώ. Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:, των αγορών εμπορευμάτων χρήσης, των αγορών πρώτων υλών και υλικών χρήσης, του συνόλου των δαπανών για παροχή υπηρεσιών, του συνόλου των ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση, του συνόλου των παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε αγροτικές βιολογικές δραστηριότητες), διάφορα λειτουργικά έξοδα.  Κλπ... Τι καταλαβαίνεται κ. Τζιτζικώστα, για ποιους είναι το πρόγραμμα!!! Δεν είναι για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις! Είναι ανέμελο αυτό??? Δεν ισχύει.... θέλετε να πάμε μια βόλτα μαζί, στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να μας πουν πόσο ευχαριστημένοι είναι. 

Η κάθε Περιφέρεια στην Ελλάδα (13) στο σύνολο, κατάρτισε τις δικές της προϋποθέσεις πως μια μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα.  Είναι ανέμελο αυτό??? Δεν ισχύει..

Ενδεικτικά: 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 10.000€: 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 0€: 

ΗΠΕΙΡΟΥ Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 4.000€ και η επιχείρηση να έχει κύκλο εργασιών για το 2019 μεγαλύτερο των 4.000€:

ΣΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 8.000€:

Κρήτη Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 6.000€:

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Το άθροισμα των εξόδων που προκύπτουν από τις κάτωθι κατηγορίες να ισούται ή να είναι μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.. αρκούν νομίζω..      Είναι ανέμελο αυτό??? Δεν ισχύει.. 

Ο μη αποκλεισμός επιχειρήσεων με τιμή του 3ου κριτηρίου < 1, αλλά μόνο ο μηδενισμός, οδηγεί σε μία κατηγορία επιχειρήσεων άδικης πριμοδότησης καθ' όσον μία εταιρία με πολλά κέρδη (π.χ. 30%) το 2019, με αύξηση του τζίρου το εν λόγω διάστημα και με αριθμό εργαζομένων > 25 (π.χ. Super Market), βαθμολογείται με 40 Μόρια, στόχος άπιαστος για πολύ μικρές επιχειρήσεις. Όπως επιχειρήσεις: έως 9 άτομα προσωπικού με πτώση τζίρου έως 75% και κέρδη έως 10% έως 5 άτομα προσωπικού με πτώση τζίρου έως 70% και κέρδη έως 20% έως 2 άτομα προσωπικού με πτώση τζίρου έως 80% και κέρδη έως 15% και άπειροι άλλοι συνδυασμοί μοριοδότησης όπου υπάγεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν πραγματικά από την πανδημία αλλά βάση του κριτηρίων αξιολόγησης υπολείπονται επιχειρήσεων που όχι μόνο επλήγησαν αλλά πολλαπλασίασαν το τζίρο τους και τα κέρδη τους. 2. Όσες επιχειρήσεις ήταν κλειστές το τρίμηνο 1/4/2020 – 30/6/2020 μοριοδοτούνται με 60 Μόρια από το 3ο κριτήριο συν το προσωπικό από το 1ο κριτήριο συν τα ενδεχόμενα κέρδη από το 2ο κριτήριο με αποτέλεσμα να προκύπτει βαθμολογία επίσης ανέφικτη για την συντριπτική πλειοψηφία επιχειρήσεων που λειτούργησαν έστω και ελάχιστο διάστημα μέσα στο εν λόγω περίοδο με ανάλογο προσωπικό και κέρδη και πτώση τζίρου έως 80% (γεγονός που δεν διαφοροποιεί επί της ουσίας αν όχι επί τα χείρω την οικονομική ζημιά που υπέστησαν σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις που ήταν όλο το διάστημα κλειστές).  Είναι ανέμελο αυτό??? Δεν ισχύει.. 

Κ. Τζιζικώστα, μέσα στην Δημοκρατία μας έχουμε τόσο εγώ όσο και όλοι οι Έλληνες το δικαίωμα να καταθέσουμε τις απόψεις μας και την κριτική μας. Οι απόψεις αυτές κρίνονται απ όλους και την νομοθεσία. Όμως να κάνετε δηλώσεις ότι η κριτική μου/μας είναι εύκολη και στα όρια της ανεμελιάς κρητικής, παραβιάζεται Συνταγματικά μου δικαιώματα και θίγεται την τιμή μου και τη υπόληψη μου.  

Κ. Τζιτζικώστα, μετά των παραπάνω εμπεριστατωμένων ισχυρισμών μου, δεν δηλώσετε δημόσια ότι, η παραπάνω δήλωση σας δεν ισχύ στο πρόσωπό μου, τότε  η δήλωση σας προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου. Δηλαδή, αν συνεχίζεται να εμμένετε σ΄ αυτήν σας την δήλωση, περί ανεμελιάς, τότε, με θεωρείται έναν συμπολίτη σας που η κριτική του είναι εύκολη και στα όρια της ανεμελιάς!!!! (στην ουσία χαρακτηρίζεται κάθε πολίτη, για το συγκεκριμένο θέμα, που σας ασκεί κριτική ανέμελο!!). Οπότε, η παραπάνω δήλωση σας, έχει δόλο και σκοπό να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη μου, όσο και των άλλων που σας ασκήσαμε κριτική!!    

Κατόπιν τα παραπάνω, ζητώ να δηλώσετε δημόσια πως η δήλωση σας «εύκολη και στα όρια της ανεμελιάς κρητική» δεν ισχύ στο πρόσωπό μου, άλλως με στοχεύσατε με όλες τις συνέπειες για εσάς.  

Με τιμή 

Γιάντσιος Ιωάννης  

Δικηγόρος Σερρών

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments