....

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, "ΕΝ ΕΡΓΩ"

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2019 »

 
 
Διανύουμε ήδη τις τελευταίες μέρες του 2018 και υποσυνείδητα στο μυαλό μας, αναδύονται εικόνες και καταστάσεις που άφησαν το αποτύπωμά τους μέσα μας και που φυσικά θα μας ακολουθούν για πάντα.

 ¨Λένε πως αυτά που έχουμε ζήσει      καθορίζουν αυτό που είμαστε.¨

Αν όντως έτσι είναι, τότε έχει ιδιαίτερη σημασία, να κατανοήσουμε την αδημονία μας για τον  ερχομό του νέου χρόνου, που με έντονα λυτρωτικά χαρακτηριστικά, καταλήγει να αποκτά μεταφυσική διάσταση.
Θέλουμε να απαγκιστρωθούμε απ όλα όσα συσσωρεύτηκαν και μας ταλαιπωρούν;
Θαρρούμε πως η νέα αρχή είναι ικανή να αλλάξει το μέσα μας ;
Ή μήπως τελικά είναι η διαχρονική ανάγκη απόδρασης μας από τα δύσκολα και μαζί το δικαίωμα στην ελπίδα για καλύτερες μέρες;
Όποια και αν είναι η αφετηρία, η αλήθεια είναι πώς όσο αποφεύγουμε να αντιμετωπίσουμε τα αίτια τόσο βαθαίνει το χάσμα μέσα μας,...
Η αναμέτρηση με το παρελθόν είναι δύσκολη υπόθεση. Είναι μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό. Υπάρχει ένταση μέσα μας, υπάρχει θυμός και τυφλό μίσος από την συσσωρευμένη απογοήτευση του ¨ανεκπλήρωτου¨, αρνητικά συναισθήματα που δηλητηριάζουν το μέσα μας, που απωθούν ότι όμορφο κουβαλάμε και που μας υποχρεώνουν σε ακραίες συμπεριφορές και στην καλύτερη περίπτωση σε λάθος επιλογές.
Υποχρέωση και ανάγκη η αναμέτρηση αυτή. Αρμονία και ηρεμία, η ανταμοιβή μας. Η υπέρβαση του διογκωμένου μας  ¨εγώ¨ σαν αποτέλεσμα της αυτογνωσίας, μας βοηθά να ρίξουμε ¨γέφυρες επικοινωνίας¨ και  να γκρεμίσουμε τα θλιβερά ¨τείχη του απομονωτισμού¨ που μας περιβάλουν, με σκοπό την μεταξύ μας κατανόηση, ανεκτικότητα και αλληλεγγύη, που τόσο έχουμε ανάγκη.  
Κάνοντας τον φετινό μας απολογισμό, ας μην απωθήσουμε τα ¨στενόχωρα¨ ως μη γενόμενα. Έχει γεμίσει το μέσα μας από αυτά. Να τα αντιμετωπίσουμε. Να ψάξουμε τι έφταιξε και κυρίως να δούμε που φταίξαμε εμείς, ώστε να μην ξαναυποστούμε την αρνητική τους επίδραση.
Έτσι,  θα καταφέρουμε να φωτίσουμε τις σκοτεινές μας γωνιές, για να ανοιχτούμε με άλλο πρόσωπο και κυρίως με διαφορετικό τρόπο, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την κοινωνία.
Περισσότερο φως μέσα μας, σημαίνει ισορροπία, σημαίνει αρμονία, ... λάμψη και αγάπη στα μάτια... γιατί αυτό τελικά είναι και το μήνυμα των τελευταίων γιορτινών ημερών του χρόνου...των εορτών της Ελπίδας.
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments