....

“ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ”: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ»

 

 

Το γεγονός ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μπορεί να έχει τώρα μια θετικότερη προοπτική για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ελλάδα και ένα καλύτερο μέλλον σε σχέση με τη διαδικασία προσχώρησης της χώρας στην  ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (ΕΕΣ) το εκτιμά αυτό ως πολύ θετικό.
 


Ωστόσο, οι όροι της συμφωνίας των Πρεσπών σε σχέση με τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας» συγκρούονται  στην έννοια του κυρίαρχου κράτους, με μια ξεχωριστή ιστορία, ταυτότητα και γλώσσα και δείχνει ότι οι διαπραγματεύσεις και η τελική συμφωνία δεν βρίσκονται στο πνεύμα του σεβασμού μεταξύ των μερών, σημειώνει στην ανακοίνωσή του η “Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία”.
 
 
Ο πρόεδρος της ΕΕΣ, Φρανσουά Αλφονσί είπε ότι το τέλος του ελληνικού αποκλεισμού στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ  έχει μια τιμή που μπορεί να είναι πολύ υψηλή για να είναι προσιτή.   
Η ΕΕΣ ανησυχεί για τις συνέπειες της συμφωνίας, ειδικά για το τι θα συμβεί με την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.
 
 
Η ΕΕΣ, φοβάται ότι με την μη υποστήριξη της «μακεδονικής μειονότητας» σε αυτές τις χώρες η κατάσταση θα αρχίσει να επιδεινώνεται , επειδή η συμφωνία υπονομεύει τη μακεδονική ταυτότητα σε γενικές γραμμές.
 
 
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, Λορένα Λοπέζ ντε Λακάλ, που επισκέφθηκε αυτό το έτος τη «μακεδονική μειονότητα» στη Βουλγαρία, είπε ότι «η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της για τις αδικίες που προκύπτουν από τη συμφωνία των Πρεσπών» και ότι το τελικό κλείδωμα της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει ποτέ να υπονομεύει το δικαίωμα του έθνους στη δική του ύπαρξη».
 
 
(Στοιχεία από  republika.mk)
 
 

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments