....

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ : ΈΝΑΡΞΗ ΜΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Πρόεδρος Tajani τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των βίαιων επιθέσεων στην Ευρώπη κατά την έναρξη της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Ο Πρόεδρος Tajani απέτισε φόρο τιμής στο δήμαρχο του Gdansk, Paweł Adamowicz, ο οποίος εξέπνευσε μετά τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή.

Ο Πρόεδρος επίσης μνημόνευσε τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο τρομοκρατικό χτύπημα του Στρασβούργου το Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων Antonio Megalizzi και Bartosz Piotr Orent-Niedzielski.

Απαριθμώντας τις πολυάριθμες βίαιες επιθέσεις που έχουν υποστεί αρκετά κράτη μέλη, ο Πρόεδρος Tajani απηύθυνε έκκληση να μην εκφυλιστεί ο ανοιχτός, δημοκρατικός διάλογος, καθώς η λεκτική και η σωματική βία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την ολομέλεια ότι σχεδιάζει να συζητήσει με το δήμαρχο του Στρασβούργου πώς μπορούν να τιμηθούν τα θύματα της επίθεσης. Θα προτείνει στους Αντιπροέδρους και τους κοσμήτορες του ΕΚ να ονομαστεί το ραδιοφωνικό στούντιο του Κοινοβουλίου προς τιμήν των δύο δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν το Δεκέμβριο.

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Τρίτη

Οι δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, 13-14/12/2018» θα αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη. Κατά συνέπεια, η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 09:00.

Αιτήματα των επιτροπών να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Επιτροπή

Οι αποφάσεις των διαφόρων επιτροπών για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τα άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης (άρθρο 69γ του Κανονισμού) δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ολομέλειας.

Εάν δεν υπάρξει αίτημα έως την Τρίτη τα μεσάνυχτα για να τεθούν οι αποφάσεις αυτές σε ψηφοφορία στην ολομέλεια, τότε οι επιτροπές μπορούν να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments