....

ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ;

 

 

Επείγουσα ερώτηση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Αριδαία και στον Δήμο Αλμωπίας από την πρόσφατη κακοκαιρία κατέθεσε προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας η παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά”. Πλημμύρισαν καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, το γήπεδο του Αλμωπού και χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετά σημεία στον δήμο.

Η παράταξη ζητά να ενημερωθεί γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλη καταστροφή και σε τι βαθμό ευθύνονται τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η διοίκηση ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα, όπως και αν υπάρχει κίνδυνος απορροής επικίνδυνων αποβλήτων στην Τάφρο 66 και υπερχείλισής της. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κ. Τζαμτζή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα

 

Επείγουσα ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

 

Θέμα: Ζημίες από κακοκαιρία και πλημμύρα στον Δήμο Αλμωπίας Πέλλας. 

Κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις έπληξε από το πρωί της Δευτέρας τον δήμο Αλμωπίας στην Πέλλα. H ένταση των φαινομένων ήταν μεγάλη και θα μπορούσε ίσως να συγκριθεί με την πλημμύρα του 1979. Ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα και υπόγεια στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας, στο γήπεδο του Αλμωπού και σε χωράφια, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετά σημεία στον δήμο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 83 κλήσεις για άντληση υδάτων και έκανε σχετικές ενέργειες σε 22 περιπτώσεις. Μετά από 2 ώρες βροχής διεκόπη και η κυκλοφορία, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Ο δήμος θα προχωρήσει σήμερα σε καταγραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης αποζημιώσεων στους πληγέντες. Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές.

 

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

1. Γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλη καταστροφή και σε τι βαθμό ευθύνονται τα ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα;

2. Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε και τι έργα σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε στην περιοχή ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα; 

3. Υπάρχει κίνδυνος απορροής επικίνδυνων αποβλήτων στην Τάφρο 66 και τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε σχετικά;

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments