....

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Είμαστε ΕΔΩ, για να υπηρετήσουμε το Λαό και τον Τόπο, όπως έκανε διαχρονικά η Δημοκρατική Παράταξη.

Σημεία ομιλίας Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η οικογένεια ήταν πάντα για μας και είναι και τώρα πολύ περισσότερο στο επίκεντρο της πολιτικής μας και των προτάσεων μας.

Λυπάμαι που μια τέτοια μέρα χρειάζεται ως γυναίκα και πολιτικός να αναφερθώ στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη στάση του Πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων γυναικών από τον Πρέσβη του Μαδούρο.

Μια στάση απαράδεκτη, ουσιαστικά συγκάλυψης σκανδάλου για μικροπολιτικούς λόγους. Αυτό δεν είναι ηθική, δεν είναι αριστερά, θυμίζει τις πιο στυγνές εποχές καταπίεσης των γυναικών από τη συντήρηση.

Είναι η ώρα των συνθέσεων και των λύσεων.

Η κοινωνία έχει κουραστεί από διαλυτικά φαινόμενα που τροφοδοτούν τον μικροκομματισμό και την παραπολιτική. Είναι η ώρα των συνθέσεων και των λύσεων.

Σε αυτό το μείζον ζητούμενο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη,  με τη Συνδιάσκεψή μας,  απαντά θετικά, υπεύθυνα, τολμηρά, με θάρρος και αποφασιστικότητα. Για να αναγεννηθεί η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη. Για να ξανασταθεί στα πόδια της, όρθια και περήφανη, η Ελλάδα. Για να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από την Κέρκυρα και την Ήπειρο μέχρι τη Σύμη.

Έχει γράψει έναν καταπληκτικό  στίχο ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης, τον διάβαζα πρόσφατα και νομίζω πως δίνει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που διακυβεύεται σήμερα και για τη δημοκρατική παράταξη  αλλά και ευρύτερα για την τύχη της πατρίδας. «Η ειλικρίνεια αρχίζει πάντα εκεί, που τέλειωσαν όλοι οι άλλοι τρόποι να σωθείς».

Με την αλήθεια θα κερδίσουμε.

Ναι, τα μέτωπα είναι πολλά, οι προκλήσεις είναι μεγάλες όμως η ίδια η ελληνική κοινωνία και κατ΄επέκταση και η ελληνική οικονομία, μπορούν να κάνουν τη μεγάλη θετική έκπληξη και να «γυρίσουν» την τύχη της χώρας.

Κι αυτό θα συμβεί στο μέτρο που ισχυροποιηθεί η μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η μεγάλη δημοκρατική συμπαράταξη.Η παράταξη που έχει δείξει στον ελληνικό λαό πως μπορεί να κάνει πράξη την αλλαγή, αλλά με όρους ευθύνης και ασφάλειας για τον ελληνικό λαό. 

Το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων  είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί στην τύχη ή στα χέρια μαθητευόμενων μάγων. Στο  δεξί χέρι του κ. Σόιμπλε, τον κ. Τσίπρα...   

Τώρα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ακόμη πιο έτοιμη,  με την Πολιτική μας Διακήρυξη, με τις δικές μας επεξεργασμένες απαντήσεις -κατευθυντήριες γραμμές- για τα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα της χώρας και του λαού μας,  βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο.

Είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι. Με ΝΕΑ ΠΥΞΙΔΑ να πορευτούμε στον δρόμο της εξόδου από τα μνημόνια, να δώσουμε τις δικές μας εγγυήσεις για το μέλλον των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς, για το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια, για καλύτερες μέρες για τις Ελληνίδες κι τους Έλληνες.

Δουλέψαμε εδώ ΜΑΖΙ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων πολιτών, ΜΑΖΙ με στελέχη της παραγωγής, της επιστήμης, του πολιτισμού, της Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας.

Διαμορφώσαμε την Πρότασή μας για την ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ εξόδου από την κρίση, για την Νέα Αρχή για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ένα Σχέδιο Εθνικής Ανασύνταξης και Αναγέννησης. Ένα σχέδιο δυναμικό που θα τεθεί σε διάλογο σε συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι μία εκλογική συνεργασία, κομμάτων και ρευμάτων. Δεν είναι μόνο, μία ενιαία κοινοβουλευτική Ομάδα. Είναι ο Προοδευτικός Πόλος της Κοινωνίας, είναι η Ελπίδα για τον Έλληνα και την Ελληνίδα.

Εκφράζουμε μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Στηριζόμαστε σε μία μεγάλη πολιτική συμμαχία, των Σοσιαλιστών, των Σοσιαλδημοκρατών, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Οικολογίας και του Πολιτικού Φιλελευθερισμού.Έναν ισχυρό οργανωμένο χώρο. Η ρευστοποίηση του χώρου αυτού δεν είναι λύση.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης επιβεβαίωσαν και ανέδειξαν τα στρατηγικά χαρακτηριστικά της παράταξής μας. Χαρακτηριστικά ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ.

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Μας έβαλε σε μόνιμη επιτροπεία. Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια άλλη εκδοχή του κόφτη.

Καλλιεργούν τον μεταξύ τους διπολισμό για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη και να «μπετονάρουν» τα ακροατήριά τους. Δεν μας ενδιαφέρει αυτού του είδους η πολιτική. Τα έχουμε ζήσει, τα ξέρουμε, τα βαρεθήκαμε, μας οδήγησαν σε αδιέξοδα. Εμείς μιλάμε για μια άλλη πολιτική. Για μια άλλη σχέση εκπροσώπησης που θα αναβαπτίζεται διαρκώς στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο.

Η Προοδευτική Δημοκρατική Διακυβέρνηση, δεν υπόσχεται γιατί εγγυάται. Η Προοδευτική Διακυβέρνηση δεν θέλει απλώς, ΜΠΟΡΕΙ, να κάνει τις Προτάσεις της Έργο το όραμα της Πράξη,.

Ό,τι πληγώνει την κοινωνία, πληγώνει και εμάς. Ό,τι δημιουργεί ανασφάλεια στην Κοινωνία, δημιουργεί ανασφάλεια και σε εμάς.

Είμαστε ΕΔΩ, για να υπηρετήσουμε το Λαό και τον Τόπο, όπως έκανε διαχρονικά η Δημοκρατική Παράταξη. Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε δρόμους προς το μέλλον, τιμώντας τις καλύτερες δημοκρατικές προοδευτικές παραδόσεις του λαού μας. Η επιλογή είναι μία και μόνη.

Φυγή προς το μέλλον 

Να αφήσουμε τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες  και τα παιχνίδια της  παραπολιτικής  και να επιστρέψουμε στη ρεαλιστική  πολιτική. Αν δεν το κάνουμε, δεν  θα επιστρέψουμε και στην  ανάπτυξη.  Κι αν δεν επιστρέψουμε στην  ανάπτυξη,  η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες καθώς δεν υπάρχουν άλλα κοινωνικά αποθέματα αντοχής της συνεχιζόμενης ύφεσης.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να κάνουμε πράξη τη δημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση. Μαζί με όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και στον ρόλο της.

Θέλουμε όλα τα στελέχη  κοντά μας, συμμέτοχους στην προσπάθειά μας. Εκτός από εκείνους που αγωνιούν μόνο για μια καρέκλα της εξουσίας. Αυτούς τους χαρίζουμε στους άλλους. Ας τους έχουν, να τους χαίρονται! Αναγνωρίζουμε την προσφορά σειράς πολιτικών στελεχών στον πολιτικό χώρο μας. Αλλά οφείλουν και αυτοί να αναγνωρίσουν τα όσα σε επίπεδο πολιτικής παρουσίας και κοινωνικής καταξίωσης τους πρόσφερε η παράταξή μας. Και να ενώσουν τις δυνάμεις τους χωρίς προαπαιτούμενα και εγωισμούς ή αναζήτηση προσωπικού ρόλου. Αυτά δεν αφορούν τους πολίτες.

Ας μετρήσει τελικά ο καθένας το μπόι του, το καταμεσήμερο, και όχι με βάση τον ίσκιο του. Και ας πάρει τις αποφάσεις του. Εμείς θα προχωρήσουμε. Με Ενότητα-Ανανέωση-Διεύρυνση. Η ιστορία διαμορφώνεται από τις παρουσίες, όχι από τις απουσίες. Από τους παρόντες και όχι από τους απόντες. Η προοδευτική, δημοκρατική, παράταξη ήταν, είναι και θα είναι παρούσα και με πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Γιατί είναι η παράταξη που πάντα στήριζε την χώρα, οδήγησε τον λαό μας σε εποχές προόδου και ευημερίας.

Είμαστε εμείς που κρατήσαμε όρθια την χώρα σε δύσκολους καιρούς. Γι' αυτό και δεν μας ταιριάζει, ο ρόλος του ουραγού στις εξελίξεις, ούτε του «συμπληρώματος» της συνιστώσας για κανένα. Ούτε για την συντηρητική Ν.Δ., ούτε για τον λαϊκίστικο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πορευτούμε με την δική μας αυτόνομη πορεία και αυτοδύναμη στρατηγική. Αυτή που σήμερα  συμφωνήσαμε.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

Η ώρα για να δημιουργήσουμε το μεγάλο ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που θα παίξει και πάλι καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.Οι πολίτες πλέον κατανοούν και αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και μαγικές συνταγές. Από τα «χόκους – πόκους» των Ζαππείων και των Προγραμμάτων της Θεσσαλονίκης, τώρα ξέρουν πως πρέπει να κάνουμε focus σε στόχους, χρονοδιαγράμματα,  δράσεις, καλές πρακτικές,  πηγές χρηματοδότησης και προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Αυτό είναι πλέον το «λογισμικό» με το οποίο δουλεύει η Ευρώπη και μπορούμε να δώσουμε ώθηση στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Κι αυτό το «λογισμικό» εμείς το έχουμε. Αυθεντικό. Ούτε «σπασμένο», ούτε «μαϊμού – πειρατικό». Ούτε μπορεί κανείς να το χακάρει.

Γι' αυτό και λέμε έντιμα στον ελληνικό λαό πως ΜΑΖΙ μπορούμε να πετύχουμε.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments