....

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

Σχόλιο της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά στα social media:

«Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό συνάντηση για να συζητήσουμε το μείζον θέμα του προσφυγικού. Ένα ζήτημα κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι θέσεις μας είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Τις έχουμε διατυπώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες και τα λάθη από τους θεσμούς της Ευρώπης και την Ελληνική Κυβέρνηση, τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της κοινής δράσης για ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές.

Κοινή δράση για να σωθεί η τιμή της Ευρώπης και να μην καταστεί η Ελλάδα αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων. Για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια εις βάρος της χώρας μας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν».

Image and video hosting by TinyPic

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «εισαγωγή» νεοναζί από τις ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ήδη αρκετούς και πολύ επικίνδυνους από αυτούς στη χώρα μας.

Η άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε την Πέμπτη το βράδυ σε εστιατόριο στην Αθήνα - στο Μοναστηράκι - μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών πολιτών, αποτελεί ένα ανησυχητικό περιστατικό. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται «εισαγωγή» νεοναζί από τις ευρωπαϊκές χώρες, έχουμε ήδη αρκετούς και πολύ επικίνδυνους από αυτούς στη χώρα μας. Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής μας φτάνει και μας περισσεύει και πρέπει να τερματιστεί. Όμως οι τυχόν προκλήσεις νεοναζί από άλλες χώρες, σε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, πρέπει να αντιμετωπίζονται σε κάθε περίπτωση στο πλαίσιο των νόμων του κράτους και της δημοκρατικής –ειρηνικής εγρήγορσης των πολιτών.

 

Πρέπει να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης και αγροτών από μηδενική βάση

Ανακοίνωση Μιχάλη Τζελέπη Υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ των αγροτών και ΜΑΤ:

«Τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών, τα οποία, με την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται ότι αρχίζουν να γίνονται πλέον συνήθης πρακτική από την πλευρά της Κυβέρνησης, δυστυχώς, διαψεύδουν τις δηλώσεις της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, κ. Όλγας Γεροβασίλη ότι «δεν θα πάρουν μέτρα καταστολής», ενώ παράλληλα, η καταστολή, έχει αρχίσει να νομιμοποιείται και να μετατρέπεται ως κυρίαρχο μέσο της Κυβέρνησης ενάντια σε κάθε διαμαρτυρόμενη, κοινωνική ομάδα».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου ότι οι χθεσινές διαμαρτυρίες των αγροτών έξω από την έκθεση της Agrotica είναι ταυτισμένες και υποκινούμενες από προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς είναι απαξιωτικές για τους αγρότες και ειδικά τους νέους- είναι κοντόφθαλμη και άκρως επικίνδυνη τακτική. Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν δυστυχώς ότι ο Υπουργός έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, βρίσκεται σε αμηχανία και δεν μπορεί να συνθέσει και να συνεργαστεί πια με τους παραγωγικούς κλάδους, τους οποίους εκπροσωπεί. Θα ήθελα μόνο να υπενθυμίσω στον Υπουργό ότι όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, «κυρίαρχος λαός ήταν ο αγροτικός κόσμος με τον κ. Τσίπρα να ανεβαίνει πάνω στα τρακτέρ». Σήμερα, αλήθεια, είναι εχθρός, ο λαός;

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments