....

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Ο Κ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ»

Αποστάσεις από τα αιτήματα για παραίτηση του Γ. Μουζάλα κράτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, η οποία ξεκινώντας την ομιλία της στην ημερίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, είπε ότι «το λάθος Μουζάλα είναι σίγουρα ολίσθημα, έχει ζητήσει συγγνώμη» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Καμμένος εκβιάζει στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν αισθάνεται ότι αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη τιμά τη χώρα κι ότι αντίθετα είναι ντροπή. «Την τιμή της Ευρώπης σώζουν οι απλοί Έλληνες πολίτες που, αν και ταλαιπωρημένοι και οι ίδιοι μετά από 6 χρόνια μνημόνια, βρίσκουν τη δύναμη να συμπαρασταθούν στους πρόσφυγες, στην πράξη και όχι στα λόγια. Απλοί πολίτες που καλύπτουν το κενό και την παντελή απουσία της κυβέρνησης» επεσήμανε και τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής αύριο και μεθαύριο, «η κυβέρνηση έχει μια τελευταία ευκαιρία να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εθνική γραμμή που χαράχτηκε στη συνάντηση των αρχηγών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ισχύσει τίποτα από όσα συμφωνήσαμε».

Η κ. Γεννηματά είπε ακόμη ότι «τονίζω ιδιαίτερα τα θέματα των εθνικών συμφερόντων διότι η σιωπή του πρωθυπουργού στη Σμύρνη, οι ασάφειες στην συμφωνία με την Τουρκία και οι κίνδυνοι που αναδύονται για το Ελσίνκι είναι ανησυχητικά φαινόμενα σε σχέση με την υπεράσπιση πάγιων θέσεών μας στην εξωτερική πολιτική». Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «το καράβι είναι ακυβέρνητο και το πλήρωμα σε ανταρσία. Η κρίση της κυβέρνησης δεν μπορεί να μετατραπεί σε εθνική κρίση. Καλείται ο πρωθυπουργός να δώσει λύση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔHΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανέφερε ότι η αναφορά του Γιάννη Μουζάλα είναι λάθος το οποίο παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Τα ζητήματα αυτά είναι εξόχως σοβαρά και απαιτούν την προσοχή όλων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού είναι τεράστιες για την ντροπιαστική κατάσταση και το χάος που επικρατεί στην Ειδομένη και σε όλη τη χώρα στο προσφυγικό», προσέθεσε ενώ επισήμανε ότι δεν υπήρξε καμία παραίτηση για τη κατάσταση αυτή.

Αναφορικά με τη στάση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και την απαίτησή του να παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments