....

ΤΟ FACEBOOK ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 

Τα... παράδοξα του facebook προσπαθεί να καταδείξει μέσα από τη φωτογραφία που ανέβασε στο διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο φωτογράφος, Όλλι Βαλντχάουερ.Image and video hosting by TinyPic

Στη φωτογραφία ένας άνδρας - μοντέλο, κρατώντας ένα χαρτόνι που γράφει "μην αγοράζετε από αράπηδες".

Ακριβώς πίσω του ποζάρει μια γυναίκα γυμνόστηθη. Όταν ανέβασε την εικόνα στο λογαριασμό του σχολίασε "Ένα από αυτά τα άτομα παραβιάζει τους κανονισμούς τού Facebook". Δύο ώρες αργότερα έλαβε ένα μήνυμα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που του εξηγούσε ότι η φωτογραφία επειδή περιείχε γυμνό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τους όρους χρήσης ότι απαγορεύεται κάθε "περιεχόμενο με γυμνό ή σεξουαλικά υπονοούμενα", αλλά δε διευκρινίζει τίποτα σχετικά με ρατσιστικό περιεχόμενο, ή τουλάχιστον δεν αντιδρά. Στη φωτογραφία αυτή, το μήνυμα "μην αγοράζετε από αράπηδες" κάνει άμεση αναφορά στη ναζιστική προπαγάνδα που απαγόρευε στους Γερμανούς να αγοράζουν από Εβραίους με παρόμοια σλόγκαν.

"Θέλω το facebook να διαγράφει φωτογραφίες για ρατσιστικό περιεχόμενο και όχι εξαιτίας του γυμνού", όπως λέει ο Βαλντχάουερ. Ο Ζάκερμπεργκ και η παρέα του πρέπει να κάνουν κάτι γρήγορα για να αποφύγουν μια θύελλα αντιδράσεων.

Σχόλια - Facebook Comments