....

ΦΑΓΟΠΌΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΣΕ ΔΗΜΌΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ

Μίζες γιατρών από εταιρεία ορθοπεδικών υλικών, προκειμένου να προμηθεύει τα δημόσια νοσοκομεία με τα υλικά της,

αποκάλυψαν οι δικαστικές Αρχές.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της επιχείρησης, ενώ η δικογραφία έχει ήδη περάσει στα χέρια ανακριτή για να βρεθούν και οι γιατροί που χρηματίζονταν.

Το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το δημόσιο ξεπερνά τις 150.000€ και δεν αποκλείεται να προστεθούν αρκετά ακόμα μηδενικά.

Η υπόθεση αφορά «μαύρα χρηματικά ποσά» που φέρεται να διακινήθηκαν σε γιατρούς για την πώληση ιατρικών προϊόντων σε δημόσια Νοσοκομεία από την υπό έλεγχο εταιρεία, για την επιλογή της ως προμηθεύτριας.

Μετά την έρευνα που έκανε ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο στελεχών της εταιρείας για τα αδικήματα της «ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του δημοσίου από δράστες οι οποίοι πέτυχαν όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα από κοινού και κατά μόνας».

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε φέρεται να προκύπτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν δημιουργήσει δίκτυο σε δημόσια νοσοκομεία μέσω του οποίου πλήρωναν γιατρούς προκειμένου να προωθούν συγκεκριμένο ιατρικό υλικό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ανακριτή ο οποίος καλείται να εντοπίσει τα πρόσωπα, κρατικούς υπαλλήλους, στελέχη νοσοκομείων και γιατρούς, που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίοι θα είναι υπόλογοι για το κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση διαχωρίστηκε από άλλη δικογραφία για μεγάλου οικονομικού αντικειμένου αντίστοιχη υπόθεση προώθησης ιατρικών προϊόντων πολυεθνικής εταιρείας που βρίσκεται ήδη σε ανακριτική έρευνα, καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι το συγκεκριμένο σκέλος της πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτόνομα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments