
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ - BINTEO
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024 - 13:52
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ 25 / 28-10-2024
Ελάτε να σας πάω μέχρι την Άρνισσα Εδεσσας και να σας ξεναγήσω όλους εσάς που είστε από μακριά ή και από κοντά που δεν θα μπορέσετε να έρθετε . Είμαστε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Άρνισσας πρώην κέντρο νεότητας όπως το ονομάζαμε παλιά στο χωριό μας. Να δείτε και να γευθείτε το πετανόστιμα μήλα της περιοχής μας σε πολλές ποικιλίες να δείτε επίσης τις όμορφες ζωγραφιές των παιδιών των δημοτικών σχολείων της όπως επίσης και φωτογραφίες και εκθέματα τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας.
Το Vegoritida Apple Festival άνοιξε τις πύλες του με την εκδήλωση που ξεκίνησε δυναμικά στο Πολιτιστικό Κέντρο Άρνισσας, όπου για πρώτη φορά όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολεία της περιοχής ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη στο μήλο. Ζωγραφιές, φωτογραφίες, παραδοσιακές στολές, μήλα και παραδοσιακά γλυκά γέμισαν τον χώρο, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα εντυπωσιακό ταξίδι στη λαογραφία και τις γεύσεις της Βεγορίτιδας.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας, κυρία Μένη Μπόγια, η οποία συντόνισε όλη αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Γιάννης Τσακίρης. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις εστίασης σε Άρνισσα, Παλαιό Άγιο Αθανάσιο και Παναγίτσα προσέφεραν στους επισκέπτες ειδικά μενού με γεύσεις βασισμένες στο μήλο, προσδίδοντας γαστρονομική νότα στην εορταστική ατμόσφαιρα.
Κατηγορία:
Σχόλια - Facebook Comments