....

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ 58-45 (ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΕΚΑΣΚΕΜ)

Με ήττα χαιρέτησε τις υποχρεώσεις της για τη φετινή χρονιά η εφηβική ομάδα του Πανεδεσσαϊκού απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας με 58-45.

Η ομάδα της Έδεσσας παρουσιάστηκε ''αποδεκατισμένη'' με μόλις επτά παίκτες στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος λόγω των πολυήμερων εκδρομών των Λυκείων(απουσίασαν Τυρπάνης, Μπούζμπας, Παρίσης, Σίπκας, Στογιάννης, Καραγιάννης), παρόλα αυτά κατάφερε να είναι για άλλον ένα αγώνα ανταγωνιστική μέχρι τέλους, μένοντας από δυνάμεις τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα που έκριναν το αποτέλεσμα. Ο Φίλιππος πίεσε τους φιλοξενούμενους από την αρχή βλέποντας την έλλειψη επιλογών στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας και κατάφερε με καλάθια στον αιφνιδιασμό να ξεφύγει με οκτώ πόντους στο τελευταίο λεπτό και να επικρατήσει δίκαια. Το παιχνίδι του Πανεδεσσαϊκού ήταν μονοδιάστατο σε σχέση με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, αφού έλειψε το σκορ στη ρακέτα με αποτέλεσμα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η ομάδα να περιοριστεί σε μακρινά σουτ τα οποία ήταν άστοχα. Παρότι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 25-16 στο ημίχρονο, στηριζόμενοι επιθετικά στην τριπλέτα Κληντσάρη, Χρήστου και Μυλωνά επέστρεψαν στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 31-32 λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που έληξε 37-34. Μέχρι και το 36ο λεπτό το σκορ εναλλασσόταν συνεχώς ανάμεσα στις δύο ομάδες όπου άρχισαν να γίνονται έντονα εμφανή τα σημάδια κόπωσης από την υπερπροσπάθεια των παικτών του Πανεδεσσαϊκού, οι οποίοι φορτωμένοι με φάουλ κατέρρευσαν στο τελευταίο τρίλεπτο.

Τζώγας και Τράπκος πάλεψαν με τους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας και παρά το γεγονός ότι χρεώθηκαν γρήγορα με φάουλ ήταν εξαιρετικοί αμυντικά απέναντι σε ψηλότερα κορμιά. Πολύ τρέξιμο από  Στόμα και Μητσόπουλο σε άμυνα και επίθεση, πρόσφεραν πολύτιμη βοήθεια στη θετική εμφάνιση της ομάδας. Κληντσάρης, Χρήστου και Μυλωνάς γύρισαν το παιχνίδι για τον Πανεδεσσαϊκό, εμφανώς κουρασμένοι μετά το 36ο λεπτό, κόπωση που φάνηκε και στο σύνολο του Εδεσσαϊκού συλλόγου. 

Με την ήττα του αυτή ο Πανεδεσσαϊκός τερματίζει στην τιμητική τρίτη θέση της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ με απολογισμό 6 νίκες - 4 ήττες

και 16 βαθμούς. 

 

Καλή η διαιτησία των Ντόγκα και Αρβανίτη.

 

Δεκάλεπτα:1ο(15-08), 2ο(10-08)25-16 ημίχρονο, 3ο(12-18)37-34, 4ο(21-11)58-45 τελικό.

 

Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης): Μητσόπουλος, Στόμας 2, Τράπκος 4, Κληντσάρης 19(1 τριπ.), Μυλωνάς 7(1 τριπ.), Χρήστου 12(2 τριπ.) , Τζώγας 1. 

 

* Στον αγώνα παρευρέθηκε σκάουτερ ομάδας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά παίκτες των δύο ομάδων που με τις εμφανίσεις τους ξεχώρισαν στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα εφήβων και αποτελούν στόχο για τα αντίστοιχα τμήματα του συλλόγου της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments