....

ΦΛΩΡΙΝΑ : ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΜΦΠΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνει, στο Χριστεπώνυμο πλήρωμά της, την καθαίρεση του έως πρότινος κληρικού της, πανοσ. Αρχιμ. Παΐσίου Παπαδόπουλου και την υπαγωγή του στην τάξη των λαϊκών με το κοσμικό του όνομα, Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό για Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς Δικαστήριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με την υπ’ αριθμ. 2/2023 απόφαση  του: «επέβαλε εις τον Παναγιώτην Παπαδόπουλον του Κωνσταντίνου πρώην κληρικό Αρχιμανδρίτη (Παϊσιο) της ημετέρας Μητροπόλεως την ποινήν  της καθαιρέσεως εκ  του υψηλού της ιερωσύνης υπουργήματος, μετ’ αφαιρέσεως του μοναχικού αυτού σχήματος και της διαγραφής του εκ του μονοχολογίου της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Φιλώτα Φλωρίνης, απογυμνούν αυτόν τέλειον παντός ιερατικού βαθμού, κατάγον αυτόν  εις την   τάξιν  των λαϊκών, προσφωνούμενον του λοιπού δια του λαϊκού αυτού ονόματος».

Επιπροσθέτως, τονίζουμε ότι τυχόν ιεροπραξίες και μυστήρια (π.χ. γάμοι, βαπτίσεις κ.λπ.), από τον παραπάνω καθηρημένο κληρικό είναι άκυρα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments