....

ΦΛΩΡΙΝΑ : ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΤΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής, βρίσκεται η υπόθεση του ζευγαριού από τη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα μεγάλο οπλοστάσιο. Ο 54χρονος και η σύζυγός του προφυλακίστηκαν, όμως τώρα οι αρχές ερευνούν εάν είχαν διασυνδέσεις με σλαβομακεδονικές οργανώσεις που δρουν στα Βαλκάνια.

Όπως μετέδωσε η Μαίρη Τζώρα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, για τις πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης οι ελληνικές αρχές έχουν "ανοίξει" τις έρευνες σχετικά με το ζευγάρι που έχει προφυλακιστεί και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και να είναι μέλη κάποιου πυρήνα ή εθνικιστικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στη Φλώρινα.

Πιστεύεται μάλιστα πως υπάρχουν και άλλες αποθήκες και κρυσφύγετα για όπλα και εκρηκτικά στην ύπαιθρο, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Όπλα Φλώρινα

Ένας εκ των δύο προφυλακισθέντων φέρεται μάλιστα να είναι μέλος ημιεπίσημου σωματείου στη βόρεια Ελλάδα, ο επικεφαλής του οποίου είχε προσαχθεί και ως ύποπτος για την ανεξιχνίαστη βομβιστική επίθεση σε βάρος του σκοπιανού προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ τον Οκτώβριο του 95.

Όπλα Φλώρινα

Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν ακόμη και εάν το ζευγάρι συνδέεται με κάποιον τρόπο με τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας του Κοσόβου και Σέρβων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο άνδρας πάντως, είναι γνωστός στην περιοχή από την περίοδο των διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι αρχές αξιολογούν όλες τις πληροφορίες που έχουν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments