....

ΦΛΟΥΔΕΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ

Μερικοί άνθρωποι είναι αποφλοιωτές, άλλοι δεν είναι. Μερικοί άνθρωποι

ορκίζονται για τα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες που βρίσκονται στα δέρματα διαφόρων τροφίμων, άλλοι τα αποφεύγουν εξαιτίας της γεύσης ή της υφής, ενώ άλλοι προτιμούν την αφαίρεση του εξωτερικού στρώματος προκειμένου να μειωθεί το φορτίο των φυτοφαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση μην πετάξετε καμία φλούδα από τώρα και στο
εξής. Γιατί έχουν περισσότερες ζωές από μία.
Σπίτι
1. Καθαρίστε λιπαρές εστίες. Πριν πιάσεις με μανία τα μεγάλα (τοξικά) πιστόλια καθαρισμού στην κουζίνα, δοκίμασε φλούδα λεμονιού. Πασπαλίστε την προσβεβλημένη περιοχή με αλάτι ή μαγειρική σόδα  (ενεργεί ως λειαντικό) και στη συνέχεια τρίψτε. Να είστε προσεκτικοί με τη χρήση λεμονιού πάνω σε ευαίσθητες επιφάνειες όπως μάρμαρο.
2. Γυαλίστε το μπρίκι σας. Προσθέστε πάγο και αλάτι και με μία φλούδα από λεμόνι τρίψτε για ένα λεπτό ή δύο λεπτά και ξεπλύνετε καλά.
Τροφή
3. Κάντε ζάχαρη με εσπεριδοειδή. Σε ένα μπλέντερ ρίξτε φλούδες και δημιουργήστε ένα εκχύλισμα σκόνης προσθέτοντας τη ζάχαρη.
4. Κάντε πατατάκια. Αναμίξτε φλούδες πατάτας με αρκετό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τις φλούδες σε ένα ταψί και ψήστε στους 400 βαθμούς ανακατεύοντας μία φορά μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά). Αλατοπιπερώνετε.
Ομορφιά
5. Κάντε ένα scrub ζάχαρης με μπανάνα. Πασπαλίστε τη ζάχαρη από την εσωτερική πλευρά της σάρκας της μπανάνας και χρησιμοποιήστε την ως μαλακή λούφα. Τρίψτε απαλά σε όλο το σώμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε στο ντους.
6. Ανανεώστε το πρόσωπό σας. Για ένα τονωτικό δέρματος, τρίψτε φλούδες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ στο πρόσωπό σας (αποφεύγοντας τα μάτια σας) και στη συνέχεια ξεπλύνετε απαλά με χλιαρό νερό.
7. Ενυδατώστε. Τρίψτε το σαρκώδες μέρος της φλούδας
του αβοκάντο στο πρόσωπό σας για μια πλούσια ενυδατική κρέμα.
8. Ανακουφίστε τα μάτια σας. Οι φλούδες πατάτας μειώνουν το πρήξιμο γύρω από τα μάτια. Πιέστε την υγρή πλευρά στο δέρμα για 15 λεπτά.
 

Σχόλια - Facebook Comments