....

ΦΩΤΕΙΝΉ ΒΑΚΗ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ

Μάλιστα. Η πιο λούμπεν, νεοφιλοφασιστική εκδοχή της Δεξιάς εξεμάνη από τη βωμολοχία μέλους του ΣΥΡΙΖΑ στον προσωπικό λογαριασμό του στο ΦΒ. Η Δεξιά της “κρίσης ως ευκαιρίας” και της πανδημίας ως πλιάτσικου νεομαυραγοριτών υπέστη σοκ και δέος από τον Πολάκη και τον Κυρίτση που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον σ. Ηλία Γρηγόρη. Εθίγησαν οι λεπτογεύστες και politically correct δεξιοί, προσεβλήθη το ήθος των “μη μου απτού” ενσαρκώσεων του “υψηλού και του ωραίου” κοινοβουλευτικού λόγου, των literati που η μόνη επαφή τους με τον διαφωτισμό είναι το σπίτι του Βολταίρου.

Εθίγησαν όσοι επί τεσσεράμισι έτη καθύβριζαν και καλλιεργούσαν συστηματικά τον πιο ακραίο εθνικισμό, τον ρατσισμό, την εθνικοφροσύνη, την πατριδοκαπηλία, την απόλυτη ευτέλεια του κοινοβουλευτικού λόγου. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον “γνωστό και μη εξαιρετέο” να αποκαλεί “αλήτη” τον Α. Τσίπρα εντός Βουλής ; Ένα άλλο “αγλάισμα” “υπερπατριωτισμού” να μας εγκαλεί για εσχάτη προδοσία; Γαλάζιο δήμαρχο που διεγράφη για να επανέλθει δριμύτερος που σχεδόν επέχαιρε για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Μπουτάρη; Το άλλο “μπουμπούκι” της παράταξης που δεν χάνει ευκαιρία να ξεπλένει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α, να επιτίθεται στη Μάγδα Φϋσσα και να απειλεί ότι θα έρθουν τα τανκς στην ΕΡΤ ή ότι το Πολυτεχνείο φταίει που έριξε τη χούντα και χάσαμε την Κύπρο; Τη λαλίστατη “κυρία” που αποκαλούσε “Γεωργαλά” τον Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες; τον εξίσου λαλίστατο “εραστή του πεντάευρου” που θεωρούσε ότι οι κομμουνιστές σε κάθε πολιτισμένη χώρα είναι στη φυλακή; Ή τις αναγκαίες παρεμβάσεις ούτως ώστε να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά με τις ελαττωματικές ιδέες της του έτερου ακροδεξιού;

Η βωμολοχία έθιξε τον πολιτικό “πολιτισμό” της Δεξιάς. Δεν φαίνεται να τον θίγουν οι business as usual. Δεν τον θίγει το μεγάλο πάρτυ των 84 εκατομμυρίων του “ρέτζη του νέουκτη” και του σκοιλ ελικικού, δεν τον θίγει τον πιο αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που καταστρατηγεί κάθε έννοια προστασίας της φύσης, καταργεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών , νομιμοποιεί τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις και επιβεβαιώνει περίτρανα ότι “νόμος είναι το δίκιο του επενδυτή”. Δεν θίγει τον πολιτικό πολιτισμό και τη δημοκρατία η έγκριση 739.000 ευρώ για την απολύμανση των καταστημάτων κράτησης με απευθείας ανάθεση σε εταιρείες η μία εκ των οποίων μέχρι μια μέρα πριν ασχολείτο με διοργανώσεις συνεδρίων.

“Εϊναι πολλά τα λεφτά, Άρη” που έλεγε και ο Καλογήρου. . Βροχή τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ για μηνύματα δημόσιας υγείας που είναι δωρεάν με βάση τον νόμο, 11+ 9= 20 εκατ για να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του Μωυσέως και “στεγνά” τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που μόλις βγούνε από το σπίτι μπορεί να μη το ξαναδούν.

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments