....

Φ.Σ.Ε. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ

 

Το έθιμο της λάμκας και της συγχωρήσεως από τον Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»

Η Κυριακή της Τυρινής, η Κυριακή της Αποκριάς, είναι ξεχωριστή για την περιοχή μας και για το έθιμο της λάμκας και της συγχωρήσεως. Αυτά αναβίωσε το τμήμα Παράδοσης και Λαογραφίας του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στα μικρά καταρρακτάκια.

Την Κυριακή της Αποκριάς εορτάζεται, το έθιμο της «Λάμκας» που ανοίγει και κλείνει την περίοδο του Πάσχα, όπου τα μικρά παιδιά της οικογένειας προσπαθούν να πιάσουν με το στόμα τους το αυγό που είναι δεμένο σε ένα καλάμι. Λέγεται ότι «το στόμα σφραγίζει με το αυγό και ανοίγει με το αυγό το Πάσχα (κόκκινα αυγά)», συμβολίζοντας έτσι την περίοδο της νηστείας.

H εκδήλωση έκλεισε με χορό και ακολούθησε το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στο χώρο μπροστά από το γήπεδο της πόλης.2023-02-27-115750

Το αποκριάτικο πάρτυ του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»

Το πάρτυ-θεσμός του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» έγινε φέτος μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς με όλη τους τη ψυχή. Η αμφίεση ήταν προαιρετική, ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που μεταμφιέστηκαν, άλλοι βάζοντας ένα καπέλο ή μια μάσκα.

Οι dj’s Μάκης Χρήστου και Γιώργος Βάνης έκαναν εξαίρετες επιλογές με μουσική λάτιν ελληνική και ξένη.

Ο χώρος του Papillion ήταν ζεστός και φιλόξενος για όλους τους συμμετέχοντες στο πάρτυ, που μέχρι αργά διασκέδασαν και χόρεψαν.

 2023-02-27-115805

2023-02-27-115820
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments