....

Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΝΕΟ ΒΙΛΒΙΟ «ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ»

«ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ»

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

 

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ).

Το βιβλίο με τίτλο «Παραμύθια από την Έδεσσα και την περιοχή της» περιέχει 50 παραμύθια όπως τα διηγήθηκαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους. Καταγραφή - επιλογή  παραμυθιών: Καίτη Τζώγα – Βέττα. Επίμετρο-κατάταξη: Αίγλη Μπρούσκου,  η οποία ασχολείται, μεταξύ των άλλων, ερευνητικά και έχει δημοσιεύσει μελέτες για τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγηση. Εικονογράφηση: Ιωάννης Α.Πρώιος. Εκτύπωση-βιβλιοδεσία: Στ.Βαγουρδής ΑΒΕΕ στην Έδεσσα.

Στο βιβλίο η κ.Αίγλη Μπρούσκου κατατάσσει τα παραμύθια αυτά στον διεθνή κατάλογο ATU. Η διεθνής αυτή ταξινόμηση των Aarne – Thompson και Uther (ATU), όπως λέγεται από τα ονόματα των βασικών συντακτών της, αποτελεί μέχρι σήμερα τη μόνη κοινή γλώσσα σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των ειδικών του παραμυθιού.
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Πληροφορίες: megasalexandrosedessas@gmail.com

                                                                                   

 


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments