....

Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ ΚΑΙ Η ΕΥΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΈΔΕΣΣΑ

Μια ζεστή πολιτιστική βραδιά διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» κατά την οποία ο Θωμάς Κοροβίνης και η Εύη Κουτρουμπάκη παρουσίασαν τα βιβλία τους, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι Έδεσσας), το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Θοδωρής Σαρηγκιόλης ποιητής. Με μοναδικά γλαφυρό τρόπο η Εύη Κουτρουμπάκη μίλησε για το βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη. Ο «Μπέμπης», [μυθιστόρημα, εκδ.Άγρα (2022)] του Θωμά Κοροβίνη  αναφέρεται στον Δημήτρη Στεργίου, ο οποίος υπήρξε μια ιδιότυπη πρωταγωνιστική φυσιογνωμία της ελληνικής λαϊκής μουσικής. Ο «Μπέμπης»  λόγω της ιδιοφυΐας, της μόρφωσης, της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας του στο μπουζούκι και στην κιθάρα, της καθηλωτικής γοητείας του και της αυτοκαταστροφικής αγωνίας του, απέκτησε, τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον, διαστάσεις θρύλου.

Ο Θωμάς Κοροβίνης αναφέρθηκε στο βιβλίο «Το τρίτο πόδι», [μυθιστόρημα, εκδ.Ενύπνιο (2021)] της Εύης Κουτρουμπάκη. Η Εύη Κουτρουμπάκη έπλασε τη δική της ηρωΐδα, την πολύπαθη Μετάξω, και μας παραδίδει διεκτραγωδισμένα τα του βίου της, υπογράμμισε ο Θωμάς Κοροβίνης.

Δεινοί «εργάτες» της αφήγησης και οι δυο συγγραφείς, με έναν χείμαρρο λέξεων και εικόνων, έχουν καταθέσει στην ελληνική πεζογραφία δύο εξαιρετικά βιβλία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας που έζησε ο «Μπέμπης». Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι μουσικοί Παναγιώτης Βενέτης (κιθάρα) και  Μάκης Προδρομίδης (μπουζούκι, τραγούδι). Το κοινό σιγοτραγουδούσε μαζί τους και φυσικά καταχειροκρότησε τους εξαίρετους μουσικούς. Το τραγούδι του «Μπέμπη» ερμήνευσε ο Θωμάς Κοροβίνης.

Οι δύο συγγραφείς είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν τα βιβλία τους και να συνομιλήσουν στο τέλος με το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης.

Ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» ευχαριστεί θερμά τους συγγραφείς, τους μουσικούς, τον ηχολήπτη Μάκη Χρήστου και όλους-ες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

 Η εκδήλωση θα ανέβει σύντομα και στο κανάλι του Συλλόγου στο YouTube.

Το «πολιτιστικό ραντεβού» ανανεώνεται για τον 30ο Εικαστικό Μήνα Μάϊο στις 13 Μαΐου.

 

2023-03-13-000855

2023-03-13-000910

2023-03-13-000922
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments