....

Φ.Σ.Ε. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ : ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ

 

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Ο Χο Τσι Μινχ στο τρενάκι της Καρατζόβας»

του Αντώνη Γιανακού

   

    Το βιβλίο «Ο Χο Τσι Μινχ στο τρενάκι της Καρατζόβας» (εκδ.Ενύπνιο, 2022) του Αντώνη Γιανακού, θα παρουσιάσει ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 7 το απόγευμα, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής

-Ευάγγελος Κυριακού, μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε..

Με τον συγγραφέα συνομιλεί η Κατερίνα Αθανασίου, μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ.Ε..

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο (διήγημα):

   Ο Χο Τσι Μινχ βρέθηκε στο μακεδονικό μέτωπο με τη Γαλλική Αποικιακή Στρατιά την περίοδο 1916 – 1917. Στις αρχές Ιουλίου του 1916 αναλαμβάνει μία απροσδόκητη αποστολή. Η άφιξή του στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί τη γνωριμία του με την ιστορία της πόλης και των προσώπων της.

Ο συγγραφέας:

   Ο -Αντώνης Γιανακός (λογοτεχνικό ψευδώνυμο)- Γιάννης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1987 και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης. Εργάζεται ως δικηγόρος. Το 2012 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2008 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα και διηγήματα.

Πληροφορίες στο email: megasalexandrosedessas@gmail.com

 

 

 

 

Πάμε σινεμά στην Έδεσσα

 

   Με δυο νέες ταινίες συνεχίζονται οι προβολές από τον Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Πέλλας (Νομαρχία, Έδεσσα).

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  3/12, ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12, ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/2022, στις 6.30 το απόγευμα:

ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Κινούμενα σχέδια, μεταγλωττισμένη. Διάρκεια: 102’.

 

  Η ταινία μάς συστήνει μία μυθική οικογένεια εξερευνητών, τους Κλέιντ, και την προσπάθειά τους να εξερευνήσουν μία αχαρτογράφητη και ύπουλη περιοχή, παρέα με ένα ετερόκλητο πλήρωμα που περιλαμβάνει μια άμορφη μάζα, ένα τρίποδο σκύλο και ένα πλήθος από αδηφάγα πλάσματα.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ  3/12, ΚΥΡΙΑΚΗ 4/12, ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12/2022, στις 9 το βράδι:

ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

Θρίλερ. Διάρκεια: 115’.

Παίζουν: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kal Penn, Kyle Gallner, Caitlin Stasey, Judy Reyes, Dora Kiss, Rob Morgan.

 

  Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

 

 

 

Είσοδος: 6 ευρώ (για όλους).

Ηλεκτρονικά εισιτήρια: https://gocinema.gr/product-category/cheimerinos-kinimatografos-edessas-cine-edessa/


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments