....

"ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ": ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Δ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»

Ξεπερνάμε το παλιό, δημιουργούμε το νέο

Υπ. Δήμαρχος Βασίλης Δημητριάδης

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ -Η εταιρεία χωρίζεται στα δύο και το 30% πωλείται σε ιδιώτες

Το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που είχε η ΔΕΗ σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που εισφέρονται στη νέα εταιρεία περιέρχεται αυτόματα στη νέα εταιρεία. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Έδεσσας, οι μονάδες που θα περάσουν στη νέα εταιρεία και κατόπιν στα χέρια ιδιωτών, είναι:

Τα υδροηλεκτρικά:  'Αγρας, ισχύος 50 MW και Εδεσσαίου ισχύος 19 MW.

Πέρα από τις τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλους τους καταναλωτές, προκύπτουν  μεγάλα ζητήματα που έχουν σχέση με το Δήμο Έδεσσας.

  1. Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Άγρα, σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, διαχειρίζεται το νερό που περνάει από τα ποτάμια της πόλης και τους καταρράκτες της Έδεσσας. Εάν ο σταθμός αλλάξει ιδιοκτησία θα συνεχίσει αυτή διαχείριση να παρέχεται δωρεάν ή θα ζητηθούν χρήματα; Το Νομοσχέδιο τα αφήνει όλα στην τύχη τους και πολύ απλά δεν προβλέπει τίποτα ! 
  2. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο κόστος άρδευσης των εκτάσεων αγροτικής γης; Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα  τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσημερίου, Κλησοχωρίου, Πλατάνης , προμηθεύονταν περίπου 400 λίτρα νερού ανά δευτερόλεπτο , δωρεάν. Το νέο Νομοσχέδιο της πώλησης των παραπάνω εργοστασίων δεν προβλέπει τίποτα για την συνέχιση της δωρεάν παροχής άρδευσης.
  3. Ποιος φορέας θα έχει την ευθύνη διαχείρισης των νερών στις περιπτώσεις πλημμυρίδας εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων και ποιος θα εκμεταλλεύεται τις παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές; Και εδώ το Νομοσχέδιο τα αφήνει όλα στην τύχη τους και πολύ απλά δεν προβλέπει τίποτα ! 

 

Μετά από όλα αυτά, ως ενεργοί πολίτες αυτής της πόλης, δηλώνουμε ότι

  • Είμαστε αντίθετοι στην πώληση των υδροηλεκτρικών σταθμών της περιοχής μας σε ιδιώτες.
  • Για την πόλη της Έδεσσας η ορθολογική και αειφόρος διαχείριση του πολυτιμότερου φυσικού αγαθού που έχουμε , του ΝΕΡΟΥ, αποτελεί όρο για την συνέχιση ύπαρξης και ανάπτυξης αυτής της πόλης.  
  • Η διαχείριση των φυσικών πόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών όπως είναι το νερό στην περιοχή μας , πρέπει να γίνεται μόνο προς όφελος της κοινωνίας. Θεωρούμε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και έτσι πρέπει να παραμείνει.

 

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Έδεσσας να αντιταχθούν στην πώληση των σταθμών της περιοχής μας. Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου πώλησης της ΔΕΗ.

 Ζητούμε τέλος τα νερά των ποταμών και των πηγών της περιοχής να περάσουν στον έλεγχο και τη διαχείριση του Δήμου διότι ο φυσικός «ιδιοκτήτης» τους είναι οι δημότες και οι κάτοικοι αυτού του τόπου.

Όλοι στον Αγώνα

Γιατί τίποτα δεν μας χαρίζεται. Τα κατακτούμε με  αγώνες και την συμμετοχή όλων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments