......

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ Η ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ; ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΈΡΕΙ;

Η ανάγκη για χαμηλότερο κόστος καυσίμων στις μετακινήσεις έχει οδηγήσει πολλούς στην αγορά ντίζελ αυτοκινήτων (πάνω από 60% που πωλήθηκαν το 2013 ήταν ντίζελ), τα οποία έναντι των βενζινοκίνητων παρουσιάζουν χαμηλότερη κατανάλωση συν του ότι το πετρέλαιο είναι φθηνότερο. Οι ντίζελ κινητήρες έχουν και τα αρνητικά τους, όπως είναι κυρίως η υψηλότερη τιμή ενός diesel αυτοκινήτου έναντι ενός αντίστοιχου βενζίνης, καθώς και η λιγότερο ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία των πετρελαιοκινητήρων.

Εξαιρετική οικονομία προσφέρει και ένα «νέο» καύσιμο για την χώρα μας, το φυσικό αέριο κίνησης, το οποίο έχει αρχίσει και εξαπλώνεται μέσω των νέων σταθμών ανεφοδιασμού. Αυτοί βρίσκονται στην Ανθούσα, Κηφισιά, Ν. Φιλαδέλφεια και Πυλαία Θεσσαλονίκης, ενώ σε εξέλιξη είναι και άλλα πρατήρια στη Νότια Αττική.

Ήδη στην Ελλάδα πωλούνται αυτοκίνητα με φυσικό αέριο κίνησης (διπλού καυσίμου CNG/βενζίνη), τα οποία προσφέρουν περίπου 30% ακόμα περισσότερη οικονομία σε κόστος καυσίμων συγκριτικά με τα πλησιέστερα σε ιπποδύναμη και τιμή ντίζελ. Για του λόγου το αληθές το autogreeknews.gr έκανε μια σχετική έρευνα συγκρίνοντας ίδια μοντέλα με κινητήρες φυσικού αερίου και ντίζελ με παραπλήσια χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι μετρήσεις κατανάλωσης είναι εργοστασιακές, ενώ οι τιμές των αυτοκινήτων περιλαμβάνουν το όφελος απόσυρσης και τυχόν εκπτώσεις. 

http://www.autogreeknews.gr

Σχόλια - Facebook Comments