....

Γ. ΣΗΦΑΚΗΣ : Ο ΕΛΓΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΟΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Γιάννης Σηφάκης : Πάλι ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες από το χαλάζι αυτή την φορά – Τεράστια προσπάθειες από τον ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στις εκτιμήσεις από τα συνεχή φαινόμενα

Παράλληλα καταβάλλεται στην Αθήνα η μέγιστη προσπάθεια να υπογραφεί και από το Υπουργείο Οικονομικών η ΚΥΑ για την πληρωμή των ζημιών ( μέσω de minimis) από τις περσινές βροχοπτώσεις και να καταβληθούν τα χρήματα στους πληγέντες μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Από το χθεσινό χαλάζι επλήγησαν αρκετές περιοχές της Ανατολικής Αλμωπίας ( Φιλώτεια, Ιδα, Ριζοχώρι, Νεοχώρι, Φούστανη και τα αγροκτήματα πλησίον αυτών) σε περιοχές των Γιαννιτσών ( Αραβησσός, Πλαγιάρι κλπ), στην ορεινή Έδεσσα ( Καρυδιά κλπ)  και άλλες περιοχές της Πέλλας.

Ο βουλευτής επικοινώνησε με τους προέδρους των χωριών που επλήγησαν ή με συνεταιριστές και ενημερώθηκε για το μέγεθος της ζημιάς.

Ο ΕΛΓΑ θα κάνει την δουλειά του για τις προσωποποιημένες εκτιμήσεις και στις περιοχές που ήδη υπάρχει αναγγελία ζημιών ( και άρα δεν απαιτείται να γίνει εκ νέου), είτε σε περιοχές που δεν είχαν πληγεί ως τώρα και θα ανοίξουν αναγγελίες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments