....

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ Ο ΣΤ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ-Σ. ΜΙΩΝΗΣ

Για κακούργημα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών,   ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου και ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής, ο άνθρωπος δηλαδή που εξ αρχής έχει δηλώσει δημόσια και ενόρκως πως του ανήκουν τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ.  Και οι δυο καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα την ερχόμενη εβδομάδα, για αδικήματα που σχετίζονται με τους ισχυρισμούς τους κατά τη διάρκεια της  έρευνας για το λογαριασμό της λίστας Λαγκάρντ. Η εξέλιξη αυτή, που έρχεται μετά τις αναφορές  πως το όνομα του Έλληνα δικηγόρου συμπεριλαμβάνεται στα ΔΣ τριών εταιριών που εμπεριέχονται και στα περίφημα Panama Papers, ήρθε με αφορμή νέα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία.

Οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

Αφορμή στάθηκαν νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της offshore εταιρίας Stabri Limited. Η συγκεκριμένη εταιρία περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και οδήγησε στην καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή, ενώ το ίδιο είχε καταθέσει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Η εισαγγελείς έλαβαν από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση offshore εταιριών και emails τα οποία, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ενδέχεται να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας Stabri Limited είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.  Ολα τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments