....

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ

Να διατηρήσουμε εμφάνιση νεανική, καταπληκτική σιλουέτα, λαμπερό πρόσωπο και κοφτερό μυαλό είναι το όνειρο όλων μας.

Και όλα αυτά θέλουμε να τα πετύχουμε χωρίς να πάρουμε κανένα χάπι και βέβαια χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία.

 

Κοιμήσου αγγελούδι μου

Λένε ότι ο ύπνος θρέφει τα παιδιά, όμως ο ύπνος θρέφει και το δέρμα μας και μας κάνει να φαινόμαστε νεώτεροι. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, το σώμα παράγει υπερβάλλουσα κορτιζόνη, μια ορμόνη που διασπά τα κύτταρα του δέρματος. Κοιμηθείτε αρκετά λοιπόν, και θα παράγετε περισσότερη αυξητική ορμόνη η οποία βοηθά το δέρμα να παραμένει σκληρό, περισσότερο ελαστικό και λιγότερο ευάλωτο στις ρυτίδες.

Το νερό νεράκι

Αποτελεί την κύρια πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και ιδιαίτερα του δέρματος. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και κάνει το δέρμα πιο ελαστικό, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές. Για καλή ενυδάτωση του οργανισμού, και κατ’ επέκταση του δέρματος, είναι απαραίτητα 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, σε συνδυασμό με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε νερό. Άσκηση, η πανάκεια

Ναι στα αντιοξειδωτικά

Η υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, είναι καλή για όλο το σώμα, περιλαμβανομένου του δέρματος. Αντιοξειδωτικά, όπως οι βιταμίνες C, E, και A καθώς και η β καροτίνη, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από μη σταθερά μόρια που λέγονται ελεύθερες ρίζες. Τα συγκεκριμένα μόρια μπορούν να τραυματίσουν δερματικά κύτταρα και να προκαλέσουν σημάδια γήρανσης. Προσπαθήστε να τρώτε ως σνακ βατόμουρα, φράουλες, γκρέιπφρουτ, λάχανο, σπανάκι και διαφόρων ειδών πιπεριές. Είναι επίσης καλή ιδέα να γεμίσετε το καρότσι του σουπερ μάρκετ με τροφές που είναι πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, ενισχυμένα αυγά και καρύδια.

Όχι στο κάπνισμα

Μαζί με τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και τις δύσκολες συνθήκες ζωής, η νικοτίνη επιβαρύνει αφάνταστα την επιδερμίδα. Όταν εισπνέουμε έστω και μία «τζούρα» καπνού, παράγονται στους πνεύμονές μας περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο ελεύθερες ρίζες, οι οποίες ενεργοποιούν μία φλεγμονώδη αντίδραση που μεταφέρεται σε όλο τον οργανισμό και δημιουργεί το λεγόμενο «smoker’s face» (πρόσωπο του καπνιστή). Τα χαρακτηριστικά αυτού του προσώπου, το οποίο κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο γερασμένοι, είναι γραμμές και ρυτίδες στο πρόσωπο, ιδιαίτερα εμφανείς στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών και των ματιών, βαθιές γραμμές στα μάγουλα ή πολυάριθμες λεπτές γραμμές στα μάγουλα και το σαγόνι. Ακόμα να πάρετε απόφαση να το κόψετε;

Κορίτσια στον ήλιο

Οι βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία στο δέρμα είναι λίγο-πολύ γνωστές. Το μαύρισμα άλλωστε, είναι σημάδι βλάβης στο δέρμα και απόδειξη ότι οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν εισχωρήσει και βλάψει την υποστηρικτική δομή του δέρματος. Οι περισσότερες ρυτίδες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου και δεν είναι ποτέ αργά να… σταματήσετε τη διαδικασία. Πώς; Χρησιμοποιώντας αντηλιακό όλο τον χρόνο, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και στα χέρια.

http://www.ygeianews.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments