....

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η Ε.Ε. ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ASTRAΖENECA ;

Μήνυση κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, που ορίζονται βάσει συμβολαίου, κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, «η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε μια αξιόπιστη στρατηγική για να εξασφαλίσει την έγκαιρη χορήγηση εμβολίων».

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.https://4.bp.blogspot.com/-SqHSbaIp7fI/WotVPUNEAJI/AAAAAAAAnQI/M81ABubcMxMCA83RNht9vExekuBb2FyHQCLcBGAs/s1600/SVOURAS%2BANIMATE.gif


Σύμφωνα με το συμβόλαιο ανάμεσα στην Κομισιόν και την αγγλο-σουηδική φαρμακευτική, αρμόδια να κρίνουν είναι δικαστήρια του Βελγίου.

 

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα, και είχε φέρει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Politico.

Στόχος της προσφυγής είναι η AstraZeneca να υποχρεωθεί να παραδώσει στην ΕΕ τις δόσεις του εμβολίου της που αναφέρονται στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με το μπλοκ, είχαν εξηγήσει τότε ευρωπαίοι διπλωμάτες που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία του.

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca είχε δεσμευθεί να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου και τελικά παρέδωσε μόλις 29,7 εκατ. δόσεις.

Όσον αφορά το δεύτερο τρίμηνο, οι αρχικές δεσμεύσεις για 180 εκατ. δόσεις έχουν προ πολλού ψαλιδιστεί στα 70 εκατομμύρια.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments