....

ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Το τριήμερο που μεσολάβησε υπήρξε άκρως διδακτικό για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της αυριανής σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Η επιστολή Σηφουνάκη προς Γεννηματά για τις, καταγγελλόμενες, σχέσεις Βενιζέλου – Βγενόπουλου αλλά και η, κατά τους γαλάζιους, «προβοκάτσια» της δημοσιοποίησης άσχετων συνομιλιών του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου με έναν εκ των κατηγορούμενων για εκβιασμούς δημοσιογράφων, χωρίς να υπάρχει οιαδήποτε αναφορά σε κάτι επιλήψιμο και σε χρόνο προ της αποκάλυψης της δράσης τους, έστειλαν σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας συζήτηση των αρχηγών. Και αυτές, σύμφωνα με τους γαλάζιους, δεν είναι άλλες από τον γενικευμένο πόλεμο εντυπώσεων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη Ν.Δ. «διαβάζουν» με προσοχή τις διαρροές από το επιτελείο Τσίπρα ότι στόχος δεν θα είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά πρώην στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς, ωστόσο κρατούν... μικρό καλάθι. Έχουν σημειώσει, άλλωστε, όσα είπε ο κ. Νίκος Παππάς, σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στου Ζωγράφου, ότι «η ΝΔ θα κληθεί να ξεκαθαρίσει αν πληρώνονται ακόμη, για ποιες δουλειές και ποια στελέχη της ΝΔ τους ελέγχουν αν κάνουν τη …δουλειά για την οποία πληρώνονται», φράση που για τους γαλάζιους φάνηκε, ουσιαστικά, να προαναγγέλλει τα δημοσιεύματα εναντίον του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Οι ψίθυροι στη Συγγρού κάνουν λόγο για κινητοποίηση όλων των κρατικών υπηρεσιών με στόχο να στριμωχτεί η αξιωματική αντιπολίτευση και θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν θα διστάσουν προ ουδενός προκειμένου να δημιουργήσουν παραπέτασμα καπνού από τα μείζονα προβλήματα της χώρας και να γαντζωθούν στην εξουσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, θα επιχειρήσει να πολιτικοποιήσει τη συζήτηση, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για τα μείζονα, που δεν είναι άλλο από το μεταναστευτικό και την εκκρεμή αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία. Θα τον καταγγείλει και παρελκυστική τακτική, για προσπάθεια αναβίωσης εποχών «αυριανισμού» αλλά, παράλληλα, θα δηλώσει ανοικτός στην πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων, υπό την προϋπόθεση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει στο κοινοβούλιο με το δικό του φάκελο, τη «μαύρη βίβλο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ έχει γίνει σημαντική δουλειά προκειμένου να συλλεγούν και στοιχειοθετηθούν σειρά «σκοτεινών» πράξεων της κυβέρνησης, που ήδη μετρά 14 μήνες στην εξουσία. Οι γαλάζιοι κάνουν λόγο, επίσης, και για μία «αποκάλυψη βόμβα», αφήνοντας ανοικτό εάν θα κάνουν χρήση στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή ή εάν θα την εκμεταλλευτούν εν καιρώ.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments