....

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Όλοι εκεί!

Συνάνθρωποι, καθώς οι μέρες περνούν και οι αδελφοί μας οι Υγειονομικοί απειλούνται με απόλυση, ας βρεθούμε μαζί τους, ας ενωθούμε, ας γίνουμε συνοδοιπόροι τους.

Ας υψώσουμε στις ψυχές μας τις αρετές της αλληλεγγύης και της φιλαδελφίας κι ας φωτίσουμε τα μάτια μας με τη θέρμη της πίστης και της ελπίδος. Μόνο αν πιστέψουμε σε τούτο τον αγώνα που δίνουν οι Υγειονομικοί θα αισθανθούμε και θα βιώσουμε το μεγαλείο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

«Ο ουρανός είναι μέσα μας» κι αυτό θα το κατανοήσουμε μόνο όταν βηματίσουμε μαζί τους, όταν κρατήσουμε στα χέρια μας τα δικά τους χέρια, όταν συνομολογήσουμε πως πάνω από την πίστη στον ίδιο τον συνάνθρωπο, στέκεται η πίστη στον Θεό. Μας δίνεται η ευκαιρία να αφυπνίσουμε τον λήθαργο εαυτό μας, να πυρώσουμε και πάλι τη σβησμένη ηθική μας. Η ακηδία δεν γεννά πόθους, μήτε η βόλεψη ανδρεία.

Συνάνθρωποι, κρινόμαστε κάθε μέρα. Πρέπει να τολμήσουμε, ν’ ανοίξουμε τα παράθυρα στον ήλιο, να δακρύσουμε λεβεντιά, να σαλπίσουμε αλήθειες. Ας γίνει ο φόβος μας γιορτή κι ο δισταγμός μας προσδοκία. Πρέπει να αρπάξουμε την Ιφιγένεια απ’ τον βωμό, να δώσουμε πυξίδα στον Οδυσσέα νά ‘ βρει την Ιθάκη.

Η άνοιξη ήρθε. Μυρωδιές σμίγουνε, δέντρα ριζώνουνε, πουλιά πετάνε συμφιλιωμένα με τις Θεόσταλτες λιακάδες. Έτσι κι εμείς, να σμίξουμε τις ανάσες μας για να λευτερώσουμε φωνές, έτσι κι εμείς να ριζώσουμε ελπίδες για να καρπίσουν αξίες και ήθη.

Όλοι μαζί, δίπλα στους Υγειονομικούς!

Συν–ανθρώπω, θα τα καταφέρουμε!

Συν Θεώ, θα δικαιωθούμε!

 

Ιωάννα Α. Αγγελή

Εκπαιδευτικός

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments