....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Απογοήτευση μετά από τόση ενημέρωση  όσον αφορά την παρουσία κόσμου στο συλλαλητήριο  διαμαρτυρίας για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών  που διοργανώθηκε  την  Τετάρτη 1-2-2023  στις 5 μ.μ., στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Ο κόσμος έχει βρεθεί σε σύγχυση διαβάζοντας καθημερινά δελτία τύπου με διαμαρτυρίες που γίνονται κάθε μέρα .  Από την άλλη υπάρχει και η πρόσφατη δήλωση του Διοικητή του Νοοσοκομείου Εδεσσας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμμια συγχώνευση των  δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

Με την συμμετοχή πολύ λίγου κόσμου παρευρέθηκαν μέλη της  Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, σωματεία, σύλλογοι πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης  και άτομα από διάφορους κοινωνικούς φορείς της Πέλλας για να καταγγείλουν τη λειτουργική κατάρρευση κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών  απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δύο νοσοκομείων του νομού με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι ομιλητές της διαμαρτυρίας αναφέρθηκαν στην λειτουργική κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής και του Ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, απειλείται και η λειτουργία του Ογκολογικού ιατρείου, ενώ η κυβέρνηση επιλέγει την κάλυψη του έργου της Παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, μια απόφαση επικίνδυνη για ασθενείς και γιατρούς. Οι μετακινήσεις γιατρών από γειτονικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας προκαλούν περισσότερα προβλήματα, απογυμνώνουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Απαίτηση όλων είναι να μπει φρένο στον διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης που είναι να προχωρήσουν η συγχώνευση κλινικών και τμημάτων, η λειτουργική αρχικά και στη συνέχεια η φυσική ενοποίηση των δύο νοσοκομείων (Εδεσσας και Γιαννιτσών) και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Απαιτούν μεταξύ άλλων: Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Εδεσσας. Σύσταση και προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες έξι μόνιμων θέσεων παθολόγων και έξι μόνιμων ακτινολόγων. Αμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων - ογκολόγων. Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση των δύο νοσοκομείων του νομού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments