....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η εκδήλωση που διοργανώνουν η Παρέμβαση πολιτών Πέλλας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και η Εκπαιδευτική Καινοτομία, την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (βόρεια αίθουσα), με θέμα «Η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά

 

 

Ο φασισμός δεν είναι υπόθεση του παρελθόντος. Mια νέα έκφανση του ακροδεξιού φαινομένου ξετυλίγεται γύρω μας. Την έχουν ονομάσει μεταφασισμό. Αντλεί ιδέες και εργαλεία από το οπλοστάσιο του δεξιού εξτρεμισμού του Μεσοπολέμου, τη δημαγωγία, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό. Αξιοποιεί ψηφιακά μέσα, διασπείρει fakenews, δικτυώνεται. Σπέρνει το μίσος, πυροδοτεί συγκρούσεις, νομοθετεί τον νέο αυταρχισμό. Οι δημοκρατίες δοκιμάζονται.

Ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων. Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς, να αποτελούν τα υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας. Γίνεται ολοένα και πιο πιεστική η ανάγκη να μελετάμε, να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε το ακροδεξιό φαινόμενο.

Αυτό τον σκοπό θέλει να υπηρετήσει η εκδήλωση που διοργανώνουν η Παρέμβαση πολιτών Πέλλας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και η Εκπαιδευτική Καινοτομία, την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (βόρεια αίθουσα), με θέμα «Η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά» και ομιλητή τον Κωστή Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικό, Διευθυντή του «Σημείου για τη μελέτη και αντιμετώπιση της ακροδεξιάς».

Αντιστεκόμαστε στην Ακροδεξιά!

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία!


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments