....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"

Για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και της πρόσφατης εκδημίας του Μίκη Θεοδωράκη, το Πολιτιστικό, Ποιμαντικό, Φιλανθρωπικό Κέντρο της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει επετειακή συναυλία, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30, η οποία θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
 
Στο πρώτο μέρος θα εμφανιστεί παραδοσιακό σύνολο, που θα πλαισιώνουν καταξιωμένοι παραδοσιακοί μουσικοί, καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης καθώς και του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών σε επιλεγμένο δημοφιλές Σμυρναίικο ρεπερτόριο.
 
Στο δεύτερο μέρος η συμφωνική ορχήστρα, η λαϊκή ορχήστρα, η μικτή χορωδία και σολίστ του Ωδείου θα αποδώσουν αποσπάσματα από το «Άξιον εστί» του διάσημου Έλληνα συνθέτη καθώς και γνωστά λαϊκά τραγούδια του, πολύ δημοφιλή στο ελληνικό κοινό.
 
Συμμετέχουν: Συμφωνική, Παραδοσιακή και Λαϊκή Ορχήστρα καθώς και η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Διαμαντή.
Σολίστ - λαϊκός τραγουδιστής o Θέμης Ροδαμίτης.
Συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού με χοροδιδάσκαλο την Σοφία Μανουσαρίδου.
 
Από το Σεπτέμβρη του 2012 το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος. Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει τις μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου "Magna Graecia" της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ.
 
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 το Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης και ο καταξιωμένος Διευθυντής του, κ. Παναγιώτης Διαμαντής, προσφέρουν αφιλοκερδώς την συνεργασία τους στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα με την επωνυμία Πολιτιστικό, Πνευματικό, Φιλανθρωπικό Κέντρο Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης». Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού πραγματοποιούνται μαθήματα πιάνου, σαντουριού, κιθάρας, βιολιού, μπουζουκιού, μονωδίας, μουσικής προπαιδείας κ.ά. Επίσης υπάρχει νεανική και παιδική χορωδία. Από την συνεργασία με το Ωδείο της Άνω Πόλης παρέχονται σε όλους τους μαθητές πτυχία αναγνωρισμένα από το Κράτος.
 
Ο Θέμης Ροδαμίτης έχει εμφανιστεί ως τραγουδιστής σε επιλεγμένες κυρίως θεματικές συναυλίες. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής σε γνωστά φεστιβάλ της Ελλάδας, ραδιοφωνικός παραγωγός και επιμελητής λογοτεχνικών και μουσικών προγραμμάτων.
 
Ο Παναγιώτης Διαμαντής ως αρχιμουσικός έχει συνεργαστεί με τις πιο μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας και της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Έχει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία ως καθηγητής και διευθυντής. Ίδρυσε και διευθύνει από το 2006 το Ωδείο «Άνω Πόλης» Θεσ/νίκης.

 

 

 

 

 

 

2022

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments