....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

                 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ο Δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  σε συνεργασία με σχολεία και συλλόγους, υλοποιεί δράσεις δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε βιωματικά και ψυχαγωγικά δρώμενα με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση, η βιώσιμη κατανάλωση, η προστασία της βιοποικιλότητας και πολλά άλλα.

Στο 8ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών, την Τρίτη 6/6, έγιναν δράσεις εξωραϊσμού του αύλειου χώρου, τοποθετήθηκαν στάσεις ποδηλάτων σε συνεργασία με την Δ/ντρια, τους εκπαιδευτικούς  και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και κληρώθηκαν κράνη ποδηλάτων από τον Αντιδήμαρχο αθλητισμού, πολιτισμού και νέας γενιάς  κ. Ιωάννη Φωκά, τον Αντιδήμαρχο οικονομικών υπηρεσιών κ. Αθανάσιο Επιτροπάκη και τον διοικητή της τροχαίας κ. Βασίλειο Πλούγαρλη ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τους κανόνες ασφαλούς ποδηλασίας.

Δράσεις εξωραϊσμού του αύλειου χώρου θα πραγματοποιηθούν στο 19ο νηπιαγωγείο Γιαννιτσών και στο 3ο δημοτικό σχολείο Κρύας Βρύσης ενώ το δημοτικό σχολείο της Πέλλας, την Παρασκευή 9/6, θα πραγματοποιήσει ποδηλατοδρομία, περνώντας από την Αρχαία Κρήνη, το Μουσείο, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον αρχαιολογικό χώρο.  Στο τέλος, θα κληρωθούν κράνη ποδηλάτων. Παράλληλα στο δημοτικό σχολείο Πέλλας και στο γυμνάσιο Πέλλας, θα τοποθετηθούν στάσεις ποδηλάτων.

  Την Κυριακή 11/6, ώρες 10πμ -2μμ, στο Ναυταθλητικό κέντρο του Λουδία, ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών πραγματοποιεί το 2ο Περιβαλλοντικό - Αθλητικό Φεστιβάλ, «Αγαπώ Λουδία» , με πολύμορφες δράσεις και ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

Τα σχολεία και οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για συμμετοχές, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο αθλητισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Πέλλας στο τηλ 2382350850/ υπεύθυνη: Δώρα Συλλέκτη

 

0

1jpeg

3

5

6

IMG-3065

IMG-3068

thumbnail-3
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments