....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΠΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 28/2
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ  11:30π.μ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
 


Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς του νομού Πέλλας, σε όλους τους εργαζόµενους.

Καλούµε κάθε σωµατείο που δίνει τη µάχη ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, που παλεύει για το µεροκάµατο, την ασφάλεια, τα δικαιώµατα των εργαζομένων.

Καλούµε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να στέκει αµέτοχος μπροστά στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδηµά µας, που δεν δέχεται να µην υπάρχει απάντηση την στιγµή που ρηµάζεται ο λαός.

Καλούµε κάθε εργαζόµενη και εργαζόµενο που δεν τα βγάζει πέρα µε τα τεράστια έξοδα και τον ανεπαρκή µισθό, που σκέφτεται πως κάτι πρέπει να γίνει για να µπει φρένο στα συνεχή χτυπήµατα που δέχεται από κράτος και εργοδοσία.

Συντονίζουμε τη δράση μας και οργανώνουμε τον αγώνα για κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που ξεσπιτώνουν οικογένειες, που επιτρέπουν διακοπή ρεύματος και νερού, που ρημάζουν τις ζωές μας!

Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και επιχείρηση µε εξασφάλιση των δικαιωµάτων µας και επαναφορά των κατακτήσεων µας
Για αφορολόγητο στα 12.000€ , κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης
Για πραγµατική µείωση των τιµών στα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιµα, ρουχισµό κλπ), την ενέργεια, τις µεταφορές, τα ενοίκια
Για ολόπλευρη ενίσχυση µε ευθύνη του κράτους της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας
Για να σταµατήσει το αίσχος µε το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Έδεσσας, με τις συγχωνεύσεις και τους κινδύνους κατάρρευσης κλινικών στα δυο νοσοκομεία.
Για να λυθεί επιτέλους το ζήτημα στέγασης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών.

Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους.
Η ακρίβεια µεγαλώνει γιατί:
⦁    Οι πραγματικοί μισθοί μας είναι μικρότεροι από το 2010, πολλοί περισσότεροι δουλεύουμε 4ωροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργολαβικοί.
⦁    Οι τιμές είναι πάνω τουλάχιστον 30%, το λάδι έχει διπλάσια τιμή, η βενζίνη επίσης, τα λαχανικά ανέβηκαν κατά 37,8%, τα φρούτα κατά 28,5%, τα τυριά κατά 16%.
⦁    Οι φόροι μεγαλώνουν συνεχώς, με το νέο προϋπολογισμό πρέπει να πληρώσουμε άλλα 6,2 δις ευρώ.

Όλα γίνονται για τα κέρδη των λίγων!
Ο μισθός μας φτάνει μέχρι τις 15 του μήνα και την ίδια στιγμή:

⦁    Δίνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ, στέλνουμε φρεγάτες στην Ερυθραία, την Παλαιστίνη για να αιματοκυλούνται λαοί!
⦁    Από τα λεφτά του λαού, οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μοιραστούν 12,1 δις ευρώ!
             

                   Φταίνε όλοι!
⦁    Η εργοδοσία που φέτος πάτησε πάνω σε 170 νεκρούς συναδέλφους και εκατοντάδες σακατεµένους για να µεγαλώσει τα κέρδη της.
⦁    Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όσοι στηρίζουν την ίδια πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ., που νοµοθετούν για να θωρακίσουν την ανάπτυξη των λίγων.
⦁    Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, που μπροστά στην ακρίβεια αρνήθηκαν  να κάνουν το οτιδήποτε για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων, στηρίζοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.



Δεν είναι ανίκητοι!

Όλο και περισσότεροι εργαζόµενοι διαλέγουν το σίγουρο δρόμο του αγώνα, για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα, στις ορέξεις των αφεντικών, για να αποσπάσουν κατακτήσεις. Αυτό το δρόµο πρέπει να δυναµώσουµε, να τον ενισχύσουµε! Να φουντώσουν και να πληθύνουν οι εστίες αντίστασης, η ταξική αλληλεγγύη σε όποιον σηκώνει κεφάλι. Να συναντηθούν οι αγώνες σε κλάδους και χώρους δουλειάς, να γίνουν ποτάµι διεκδίκησης που θα σαρώσει αυτούς και τις πολιτικές τους!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ)
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας – Πέλλας
Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών Νομού Πέλλας
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών / Ομάδα Γυναικών Έδεσσας - Σκύδρας

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments