....

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, το Εργατικό Κέντρο Πέλλας και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (μαζικοί κοινωνικοί, επαγγελματικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής)ανέλαβαν από κοινού πρωτοβουλία για την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίαςτης Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας.

Ως πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας αυτής, στις 08-11-2023, οι Πρόεδροι των παραπάνω φορέων, Χρήστος Τανάσκος, Θεανώ Ζουρνατζίδου και Παναγιώτης Σαραφούδης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νοσοκομείο και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, Ευάγγελο Λόγγο, την Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, Θεοδώρα Γεωργιάδου, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, Χαράλαμπο Αποστολίδη, κατά τις οποίες ενημερώθηκαν πλήρως για την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Οι παραπάνω φορείς εξέφρασαν την έντονη ανησυχίατους για την λειτουργία του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και ειδικά για την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την ελλιπή στελέχωση κλινικών και τμημάτων του, ενώ ταυτόχρονα τόνισαν την αμέριστη συμπαράσταση και ειλικρινή εμπιστοσύνητους προς τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Η παραπάνω πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων, που έλαβαν χώρα στην πόλη το τελευταίο χρονικό διάστημα με αίτημα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και ένα ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιαςμε σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους.

Κοινή πεποίθηση  όλων είναι, ότι η εξασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας πρέπει νααποτελεί συνεχή πρωταρχικό στόχοτου συνόλου της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου οι πολίτες της Πέλλας να απολαμβάνουν σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Για τον σκοπό αυτό οι παραπάνω φορείς πρόκειται άμεσα να αναλάβουν σειρά πρωτοβουλιών συντονίζοντας τη δράση τους με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments