....

ΓΙΑΤΙ Η GOOGLE ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ...

Αν δεν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στην Google εδώ και πολύ καιρό, καλύτερα να τον χρησιμοποιήσετε άμεσα αν δεν θέλετε να διαγραφεί.

Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μια κίνηση που η εταιρεία λέει ότι αποσκοπεί στην αποφυγή κινδύνων για την ασφάλεια.

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

Η επικαιροποιημένη πολιτική τίθεται σε ισχύ αμέσως, αλλά η Google δήλωσε ότι δεν θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς μέχρι τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει πολλαπλές προειδοποιητικές ειδοποιήσεις στους χρήστες και να πραγματοποιήσει την εκκαθάριση των ανενεργών λογαριασμών σταδιακά.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που θα διαγραφούν θα είναι εκείνοι που δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια ο χρήστης δεν τους επισκέφθηκε ποτέ ξανά. Η εν λόγω απόφαση θα επηρεάσει μόνο τους προσωπικούς λογαριασμούς, αφήνοντας ανέγγιχτους οργανισμούς όπως σχολεία και επιχειρήσεις.

Η Google δήλωσε ότι η απόφασή της βασίζεται σε εσωτερικές διαπιστώσεις πως οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέτρα ασφαλείας όπως η επαλήθευση δύο βημάτων, καθιστώντας τους πολύ πιο ευάλωτους σε θέματα όπως το phishing, το hacking και το spam.

Σχόλια - Facebook Comments