....

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του αναφορικά με την κακοποίηση γυναικών και την έμφυλη βία.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί δήλωση της Σοφίας Μπεκατώρου. «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει», σημείωνε μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών η χρυσή Ολυμπιονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη αντίδραση του Δ. Παπανώτα

Για «ρηχό τρόπο σκέψης» έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας. «Είναι μια μεγάλη νίκη που κατήγε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, η Ν.Δ. γενικότερα, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για το ρηχό τρόπο σκέψης με τον οποίον αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανώτας, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη.

 

«Χαίρομαι από την άλλη πλευρά γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο για να δώσεις έναν αγώνα και δεν είναι πρέπουσες οι συνθήκες, καλό είναι να απομακρύνεσαι πολύ νωρίς» σημείωσε, λέγοντας πως από την Τετάρτη είχε επικοινωνήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος: «Τους είπα, αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχτώ, γιατί είμαι ένας υποψήφιος που πάντα είναι στο κέντρο της προσοχής, τότε να παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη, είμαστε στο πλευρό σου».

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει» σχολίαζε, χαρακτηρίζοντας τη διαγραφή του προσβολή όχι μόνο προς τον ίδιο αλλά και προς εκείνους που τον ψήφισαν.

Η επίμαχη δήλωση

Υπενθυμίζεται ότι σε μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις που μεταδόθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Παπανώτας ακούγεται να λέει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός «αν θέλει να έχει (σ.σ. πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημά της». 

 

 

Για το θέμα είχαν τοποθετηθεί ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, αλλά και ο υπ. Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτησή του έγραφε ότι ο κ. Παπανώτας «δεν μπορεί να είναι υποψήφιος» στις ευρωεκλογές και ότι ελπίζει «απλά χωρίς φασαρίες να τον αποσύρουν και να πάμε παρακάτω».

Και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχε εκφραστεί «γκρίνια» μελών και στελεχών. Η υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος Δώρα Τσαμπάζη, μιλώντας στο Kontra, έκανε χθες λόγο για «πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια» εξαιτίας αυτής της τοποθέτησης.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments