....

ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΑΠΟ ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ


Θεσσαλονίκη: Τι καταγγέλλει η γιατρός που υπέστη εγκεφαλικό λόγω υπερκόπωσης – «Μας θεωρούν αναλώσιμους»


 

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται μετά από εγκεφαλικό που υπέστη λόγω εργασιακής εξουθένωσης και της υπερεφημέρευσης που οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

 

Πιο συγκεκριμένα όπως περιγράφει στην Politic.gr η Επιμελήτρια Β’ Αναισθησιολογίας κ. Ιωάννα Δημητροπούλου που νοσηλεύεται μέχρι και σήμερα «εφημέρευα Παρασκευή 12/01 και το πρωί του Σαββάτου 13/01 περίπου στις 8:15 στο τέλος της εφημερίας ένιωσα ένα έντονο μούδιασμα. Οι συνάδελφοί μου έσπευσαν αμέσως και με μετέφεραν για εξετάσεις. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι έπαθα εγκεφαλικό επεισόδιο». Όπως η ίδια καταγγέλλει: «την προηγούμενη εργάστηκα ατελείωτες ώρες χωρίς διακοπή και συγκεκριμένα ήμουν στα χειρουργεία συνεχόμενα από τις 8 το πρωί έως τις 22:00».

 

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο: «από Φεβρουάριο μένουν 5 αναισθησιολόγοι γιατί μια ακόμα θα χειρουργηθεί και θα βγει σε αναρρωτική… Πρέπει άμεσα και κατ’ επείγον να λυθεί το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους… Κινδυνεύουν ζωές ασθενών αλλά πλέον και οι δικές μας. Δυστυχώς από ότι φαίνεται μας θεωρούν αναλώσιμους!».

«Η περίπτωσή μου δεν είναι η μοναδική»

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο η περίπτωσή της δεν είναι η μοναδική απλά πήρε δημοσιότητα επειδή συνέβη μέσα στο νοσοκομείο. Όπως περιγράφει «στα μέσα Οκτωβρίου μια αναισθησιολόγος βγήκε σε αναρρωτική με σοβαρό πρόβλημα στα μάτια. Επίσης τέλος Δεκεμβρίου μια άλλη έπεσε μέσα στο σπίτι της μετά από εξαντλητική βάρδια, έσπασε το χέρι της και έκανε χειρουργείο και τώρα εγώ έπαθα εγκεφαλικό».

Η αναισθησιολόγος Ιωάννα Δημητροπούλου δηλώνει ξεκάθαρα πως θα κινηθεί νομικά επειδή «εδώ και τόσους μήνες εκλιπαρούμε για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, φωνάζουμε καθημερινά αλλά δεν ακούει κανείς».

Στο «Παπανικολάου» έχουν απομείνει επτά αναισθησιολόγοι σε 23 οργανικές θέσεις

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι “στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης έχουν απομείνει επτά αναισθησιολόγοι σε 23 οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων. Κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τα αφήνουν πίσω για να μην λείψουν με αναρρωτική άδεια. Λειτουργούν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες από τις 11 ανεπτυγμένες που διαθέτει το νοσοκομείο. Έχουμε λίστες αναμονής για χειρουργείο που υπερβαίνουν τα δύο έτη. Ακόμη και για σοβαρά καρδιοχειρουργικά περιστατικά“ κατέληξε.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments